Kjøkkenvalg

Når vi faktisk skal få bestemme selv hvordan kjøkkenet skal være er det viktig å tenkte gjennom alle muligheter vi har for å få utnyttet plassen best mulig og få et brukervennlig så vel som et stilig kjøkken. Vår første ide var å sette to høyskap langs endeveggen mot vest og legge en lang benk videre under vinduet her. På motsatt side så vi for oss å ha en stor kjøkkenøy hvor vasken kunne stå.

kjokken01

Jeg har så langt vært i kontakt med Multiform, Svanekjøkken og HTH som alle har flotte kjøkken, dog i litt ulik prisklasse. Multiform hadde jeg egentlig ikke våget meg inn i, men så ble jeg fristet etter noe jeg vil påstå var et lokketilbud: på nettsiden deres viste de en ny kjøkkenmodell og hevdet at det var mulig å få et kjøkken av denne til 146 000, samme kvalitet, lavere pris.

Etter et hyggelig møte med dem i butikken ble jeg fristet med ekslusive hvitevarer og lekre utstillingskjøkken, men tilbudet på kjøkkenet  holdt ikke til budsjettet vårt og var godt og vel det dobbelte enn det som stod på hjemmesiden deres. Det var likevel ingenting å si på servicen da de var veldig profesjonelle og imøtekommende. Men hvis ikke de finner en måte å imøtekomme oss prismessig så blir det nok med denne erfaringen. Her er tegningene vi har fått av deres modell Form 6:

Multiform

Multiform: Form 6

Multuform

Multuform: Form 6

Synes dette er en fin løsning men etter litt mer grubling kom jeg fram til at det mangler litt høyskap og så hadde det vært fint med noen steder å «gjemme bort» diverse kjøkkenmaskiner og annet rot. Derfor kom jeg fram med denne tegningen for et par uker siden:

Ny tegning av kjøkkenet. Denne varianten med flere høyskap og kroker til å gjemme diverse maskiner og apparater som er nyttige men kanskje ikke så fine på enden av benken.

Ny tegning av kjøkkenet. Denne varianten med flere høyskap og kroker til å gjemme diverse maskiner og apparater som er nyttige men kanskje ikke så fine på enden av benken.

Vi står fremdeles ganske så fritt mht innredningen, men den neste uken må vi bestemme oss for endelig plassering og størrelse på vinduene. Hvis vi skal gå for den siste innredningen må vi flytte litt på vinduet over kjøkkenbenken og dette må vi lande på denne uken. Store fasadeendringer kan vi uansett ikke gjøre nå som vi har fått byggetillatelse.

Det er derfor kun HTH og Svanekjøkken jeg har tatt med videre så her er deres tegninger for den andre kjøkkenvarianten vår og her er HTH sine tegninger med deres nye modell VH7:

HTH- Modell VH7

HTH- Modell VH7

HTH- Modell VH7

HTH- Modell VH7

Synes dette ser veldig fint ut, men tror at det vil fungere bedre å ha koketopp og vask på benken langs vinduet og ha øyen kun som en ren kjøkkenøy. Dette har for så vidt tegneren på Svanekjøkken fått med seg når hun har tegnet kjøkkenet med modellen White Line, men her synes jeg det er litt mange små skuffer, og litt lite variasjon på skuffene mht dybde (se bildet fra hjemmesiden deres under). Dessuten vil jeg gjerne ha øyen litt lengre.

Svanekjøkken, Whiteline

Svanekjøkken, White Line

Svanekjøkken, Whiteline

Svanekjøkken, White Line

Svanekjøkken, White Line. Fint å variere bredde og høyde på skuffene!

Svanekjøkken, White Line. Fint å variere bredde og høyde på skuffene!

Har ikke fått noen pris fra de to siste, men deres estimat fra møtet vårt var på litt under 200 000, men det kommer mye an på hvilken benkeplate og hvitevarer vi velger. Ekstra spennende er det at HTH har en kjøkkenkampanje nå i mars med gode rabatter på både kjøkken og Miele hvitevarer så da må nok Svane presses litt hvis de skal være med i dansen.

Reklamer
Merket med , , ,

6 tanker om “Kjøkkenvalg

 1. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

  • lihi77 sier:

   Thank you for wanting to follow my blog, especially when you i write in another language then english. Hope you do understand some bits here and there anyway. Hilde

 2. Kari sier:

  Hei, ser ut som dere kommer til å få et lekkert kjøkken uansett hva du velger!
  Vi pusser opp og har akkurat bestilt VH-07 kjøkkenet, det er lekkert! Har ikke fått med meg at kjøkkenkampanjen gjelder denne modellen, vi fikk riktignok noe prisavslag men ikke spesielt mye. Totalt kom vårt på ca 200 000 ink alt utenom ventilator (benkeplate av sten),- da fikk vi ca 10000 i avslag på kjøkkenet. Har du fått noe prisoverslag? <klem fra Kari!

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Kari og tusen takk for kommentaren din! Så spennende at dere akkurat har bestilt VH-7 kjøkkenet, det er som du sier veldig lekkert! Hadde vært artig å få se tegningene deres!

   Vi har ikke fått noe prsoverslag enda men jeg skal i møte med dem i dag så håper vi kan få bestemt oss for alle moduler nå slik at de kan fastslå en pris. Rakk deres 200 000 til hvitevarer også? Fikk dere noen rabatter på disse?

   Hilsen Hilde

   • Kari sier:

    Det blir spennende å høre hva de kommer frem til!
    Vi valgte hvitevarer fra Siemens og fikk gode priser på disse (kampanje og pakketilbud). Var på bolimesse i helga og prisene på hvitevarer fra HTH kunne faktisk nesten matche messeprisene. Fikk også et tilbud på kjøkken og hvitevarer fra Miele,- det kom på totalt 198 000. Pakken med Siemens kom på 189 000. Da er faktisk ventilator også inkuldert,- vi skal ha en takhengt som ikke bygger så mye så la litt penger i den. Eneste som ikke er med er blandebatteri. Sender gjerne tegninger av kjøkkenet! God helg:)
    Kari

 3. lihi77 sier:

  Det var ikke gale pris synes jeg, men nå aner jeg jo ikke hvor stort kjøkken dere har. Vi har budsjettert med omtrent det samme men føler på meg at det kan bli litt mer…

  Var på møte med HTH i dag og føler vi fikk landet på alle modulene. Det som gjenstår nå er å bestemme oss for om vi skal ha andre farger enn hvitt involvert og hvilken benkeplate vi skal gå for.

  Send meg gjerne tegningene deres, hadde vært kjekt å se. epostadressen min er hildelillejord@gmail.com.

  God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
Reklamer
%d bloggere like this: