Nå reiser huset seg

Mandag ankom store trailere tomta med huselementene fra Riga. De neste dagene vil et team på fire snekkere begynne å sette sammen de prefabrikerte veggene, gulvene og taket –  det er nå moroa for alvor starter!

De siste ukene har elementene blitt satt sammen på fabrikken i Latvia etter detaljerte tegninger, og i dag ankom den første lasten med de store veggene. Veggene er montert sammen på fabrikken, og kledd på en av sidene, mens den andre siden fortsatt er åpen slik at rørarbeider og det elektriske kan gjennomføres når veggene er satt opp.

Tirsdag kommer en stor kran som vil heise veggene på plass en etter en, mens snekkerteamet monterer det hele sammen. Vinduene er ventet til byggeplassen i løpet av kort tid. Nå krysser vi fingrene for fint vær, noe som vil gjøre arbeidet mer effektivt. Hvis alt går etter planen, vil råbygget være klart i løpet av fire dager. Deretter venter det mange uker med kledning, innvendige arbeider og hundrevis av detaljer.

Mandag kom den første lasten med de prefabrikerte veggene.

Mandag kom den første lasten med de prefabrikerte veggene.

10 tanker om “Nå reiser huset seg

 1. m sier:

  Spennende å følge prosessen deres. Vårt hus kommer også fra Riga om 1 uke. Grur-gleder meg:)

  • lihi77 sier:

   Ja, kjenner igjen den følelesen marthe! Hvilket firma har dere brukt? Har dere gått direkte til Latvia selv eller via et norsk firma?

  • lihi77 sier:

   Hei igjen! Hvordan har det gått med huset deres Marte?

   • M sier:

    Heisann! Jo takk, bare bra. Huset kom opp veldig fort. Det ble litt stillstand pga fellesferie, men rørleggere og elektrikere er i full gang denne uken. Gleder meg også til kledningen kommer på. Det er da en får det virkelige inntrykket av hvordan huset blir. Vi var litt uheldige med vindusleveransen da 4 store vinduer ble knust i transport….og det blir ikke dekket av forsikring:(

    Gjorde forresten Elementhus taktekkingen deres?

    Veldig spennende å følge med bloggen deres da ting er svært likt og vi får et intrykk av hva vi har i vente. Huset blir utrolig flott og gjennomført med artige løsninger utenom det vanlige. Gleder meg til neste innlegg allerede:))

 2. m sier:

  Scanhouse. Gått direkte til Latvia selv. Å gå gjennom et norsk firma er nok både lettere og tryggere (selv om prosessen så langt har gått bra og de har gode referanser :))

 3. lihi77 sier:

  Wow, det var modig! Men ser jo ut som et veldig proffesjonelt firma! Godt mulig vi hadde gått direkte til fabrikken og det Latviske firmaet ved et eventuel nytt byggeprodjekt men da hadde vi vært prisgitt en god arkitekt eller prosjektleder som hadde hjulpet oss gjennom administrasjonsprosessen tror jeg… Masse lykke til ihvertfall!!

  Har dere noen bilder/tegninger av huset?

 4. m sier:

  Takk for det. Kan sende en PM

 5. lihi77 sier:

  Ja, det hadde vært gøy!

 6. Britt Helene Johansen sier:

  Heia! N blir det spennende flge medfra Troms. Vi snakkes Britt Den 27. mai 2013 kl. 23:35 skrev Lerkefunkis:

  > >

 7. lihi77 sier:

  Tusen takk Britt Helene! Legger nok ut en ny sak i løpet av helgen når huset er kommet opp =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: