Flisefint

Denne uken har vi omsider fått bestilt fliser. Valget for gulvet i gangen, vaskerom og det lille badet falt på betongfliser fra Canvas, mens det blir keramiske fliser på det store badet. Det føles som en stor lettelse å endelig ha fattet en beslutning selv om vi ønsket oss, og forsøkte inntil det lengste, å få til slipt betong på alle gang- og våtromsgulvene. Fordi det må på plass membran i alle våtrom under betongen, ble dette for komplisert å få til. For å få til et fint og varig slipt betonggulv bør det egentlig prosjekteres før støp av såle for å unngå for store sprekker og ujevnheter. Betongfliser føles dermed som et godt alternativ nå.

På det lille badet kjører vi hvit mosaikk i dusj og do-nisjen, mens vi lar de lysegrå betongflisene (i midten på bildet) fortsette på gulvet inn fra gangen.

På det lille badet kjører vi hvit mosaikk (til høyre i bildet) i dusj og do-nisjen, mens vi lar de lysegrå betongflisene (i midten under hexagonflisen) fortsette på gulvet inn fra gangen. Helt til venstre er det en prøve av marmormosaikk og slipt grå Quartzeit. Veldig fine de også men ble valgt bort denne gangen.

Vi vurte også å legge stein på alle gulvene slik at vi kunne få det samme gulvet i alle rommene fordi betong ikke reagerer så bra på syre og enkelte såpeprodukter. Her fant jeg til slutt fram til en veldig fin stein: slipt grå Quartzeit fra Stenprosjekt AS. Det «risikable» med stein, utenom at det fort kan bli veldig dyrt, er at den kan variere veldig i farge og utseende fra parti til parti. Som for eksempel denne prøven som er avbildet her, har en god del grå striper i seg noe som kanskje kan bli litt urolig på et helt gulv.

Dermed falt beslutningen på å gå for 60X60 lyse betongfliser på alle gulv utenom det store badet. På det lille tar vi sjansen med å legge betongflisene på gulvet fordi her er tolaett og dusj i en egen nisje som vi skal kle med hvit mosaikk fra Vitra på vegger og gulv.

Det jeg er veldig spent på er flisene vi har bestilt til det store badet. Her har vi gått for 60X60 fliser fra Italienske Mutina, i serien Déchirer . Det blir Decor Nero (svart dekor) på veggen i dusjnisje og rundt badekaret, mens vi kjører Nero natural (uten møsnter) på gulvet. Resten av veggene på badet tenkte jeg at vi bare kunne male våtromsplater i samme farge  for å få et mest mulig rolig uttrykk uten fuger. I tillegg vil det være mye rimeligere fordi italienske fliser er ikke særlig billige…

På badet skal vi ha fliser fra Mutina av typen Déchirer. Med mønster (som avbildet) i størrelse 60X60 på vegg i dusj og rundt badekar, og uten mønster på gulvet.

På det store badet skal vi ha fliser fra Mutina av typen Déchirer. Med mønster (som avbildet) men i størrelse 60X60 på vegg i dusj og rundt badekar mens det på gulvet blir uten mønster.

Tror og håper det blir fint, men kjenner at det er litt skummelt å gå for noe såpass mørkt. For å reflektere mest mulig lys fra vinduet og belysningen i rommet, tenkte vi å sette opp et stort speil som skal gå langs hele veggen over vask og servantskap.

Alle de keramiske flisene har vi kjøpt på Fagflis sin proffavdeling på Sagene. De har et fantastisk utvalg og mye litt utenom det vanlige.

Tegning av baderomsinnredning.

Første tegning av baderomsinnredningen, men denne er under utarbeidelse. Her planlegger vi å bygge inn sisternen for toalettet og integrere den i resten av veggen slik at speilet blir trukket inn om lag 15 cm fra resten av veggen.

Planlegging og utregning av fliser. Her er kun gulvene, i tillegg kommer samme rutemønster for veggene...

Planlegging og utregning av fliser. Her er kun gulvene, i tillegg kommer samme rutemønster for veggene…

Reklamer
Merket med ,

2 tanker om “Flisefint

  1. Aurora sier:

    Hei 🙂 Lurer litt på hva som er prisen per kvm på de flisene dere har i dusjen? Skal bygge hus og synes de flisene med teksturen var helt nydelige. 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
Reklamer
%d bloggere like this: