Lekkert med lerk

Fremsiden av huset og garasjen. Vi er veldig fornøyd med lerkepanelet, som ikke trenger vedlikehold.

Snekkerteamet er veldig nøyaktig og er nå snart ferdig med å kle både huset og garasjen.

Etter en litt treig slutt på juni, har arbeidene de siste par ukene tatt seg opp igjen. Snart er huset og garasjen ferdig kledd med sibirsk lerk og vi er veldig fornøyde med resultatet så langt. Arbeidet med dette har derimot ikke vært problemfritt da det første partiet med kledning var av en så dårlig kvalitet at snekkerne måtte bruke halve arbeidsdagen på å sortere ut og kappe av ødelagte og oppflisete materialer. Dette har påført byggeteamet masse ekstraarbeid og forsinkelser som etter vår mening bør dekkes av Norwood som har levert varer av for dårlig kvalitet. Blir spennenede å se hvordan den biten skal løses.

Lerkekledning fra Norwood.

Kledningen er i sibirsk Lerk. Den trenger ikke vedlikehold men grånes naturlig.

Baksiden av garasjen får egen inngang. Her må det fylles på masser, også mellom huset og garasjen.

Det gjenstår en god del massepåfylling som her bak garasjen og mellom huset og fjellet på motsatt side.

Innvendig har det desverre ikke skjedd så mye den siste måneden og vi har begynt å bli ganske stresset på om de kommer til å klare å bli ferdige med huset innen tidsfristen som er satt til 1. september.

Heldigvis kom teamet som skal arbeide med huset i går og har allerede rukket å flytte kjøkkenvinduet høyre opp på veggen og er godt i gang med å dekke veggene med sponplater. Ifølge Raitis i elementhus vil de klare å holde tidsskjemaet og rekke å gipse, sparkle, male, flytesparkle alle gulv, fliselegge bad og gang, legge tregulv og bygge trappen på ufattelige 6 uker!

Kjøkkenet bygges rundt dette vinduet, som vi nå har fått hevet med ca 15 cm. Glad for at vi fikk gjort dette, da det blir utsikt fra kjøkkenbenken mot Oslo. Til høyre for vinduet kommer peisen.

Kjøkkenet skal bygges rundt dette vinduet, som vi nå har fått hevet med ca 15 cm. Nå kan vi se ut (med utsikt over Oslofjorden) i vanlig ståhøyde og ikke bare ned i bakgården til naboen.

For oss så gjelder det å få fullført detaljtegninger av fliseleggingen, innbyggingspeisen, trappen (med integrerte oppbevaringsløsning), bestemme oss for fargekoder for maling, sørge for at alle lamper som skal bygges inn leveres i tide sammen med alt av fliser, speil, kjøkken- og baderomsmøbler. I tillegg må vi belage oss på daglig å befare byggeplassen og passe på at alt blir gjort som vi har sett for oss. Det er nemlig mye som kan misforstås og som vi har erfart så går det egentlig ikke an å være for nøye i planleggingen eller oppfølgningen. Spennende er det ihvertfall!

Reklamer

11 tanker om “Lekkert med lerk

 1. Det ser jo ut til å bli kjempefint! Spennende at dere har valgt lerk, selv skal vi ha kebony-kledning når den tid kommer. Riktig morsomt å se at det blir hus etter hvert. Noen ganger føles det jo ikke sånn når det stopper opp i prosessen 😉

 2. lihi77 sier:

  Tusen takk for det Lina Maria! Vi tenkte også på Kebony men strandet på Lerk da XO-bygg hadde kontakter med leverandører av lerk. Tror Kebony er et enda mer levedyktig materiale selv om det ikke er utprøv så mye enda. Men ja, det er utrolig deilig når det begynner å gå unna, ikke noe særlig å sitte på byggelån og se pengene renne ut uten at noe skjer. Og 13 septemer MÅ vi ut av nåværende bolig da det datoen som er satt for overtakelse. Da bør jo huset ha vegger -også innvendig…

  • Ja det er jo absolutt en fordel, haha. Vi har heldigvis ikke vært nødt til å starte byggelånet enda, og glade er vi for det, for det går jo ikke akkurat fort. Vi trodde vi skulle kunne flytte inn 01.02 neste år, men nå ser det mer ut som vi ikke skal forvente noe før 01.04. Da hjelper det å se at det faktisk blir hus etter hvert 🙂 Lykke til i innspurten, jeg gleder meg til å se hvordan det blir!

   • lihi77 sier:

    Ja, Lina Maria, det byggelånet skulle vi gjerne vært foruten. Kommer nok til å koste oss godt over 100 000 i renter og gebyrer for bare de fire mnd vi er så «heldige» å benytte det…. Men fikk nylig tips fra noen naboer her som fortalte at vi kan forvente oss en god del tilbake på skatten neste år ettersom vi har hatt så store renteutgifter i år 😉

 3. m sier:

  Ser veldig flott ut! Gratulerer med hus. Er veldig spent på baderomsløsningen og håper du legger ut tegninger av trappeløsningen. Integrert trappeløsning hørtes veldig spennende ut. Hvilke leverandør har dere valgt her?

  • lihi77 sier:

   Takk for det Marte! Det er veldig spennende nå og ser at huset endrer seg for hver dag. Skal legge ut et innlegg med tegninger av trapp og andre detaljer snart!

 4. Lina sier:

  Hei! Jeg lurte på hvor brede bord dere har valgt på kledningen? Er så fint 🙂

 5. Malene Nilsen sier:

  Hei. Veldig fin kledning! Hvor bred er lerkepanelet dere har brukt? 3″ eller 4″?

 6. Jørgen sier:

  Hei. Flott lerkekledning dere har fått:) Jeg er også nysgjerrig på hvilken dimensjon dere har valgt på bordene.

  • lihi77 sier:

   Hei Jørgen og takk for kommentar. Våre lerkebord er 7,5 cm brede før neste planke ligger over. Dvs at det er noe som overlapper underhverandre. Kjøpte all kledningen på Hønefoss.

   • Jørgen sier:

    Takk for svar. Mulig vi må snike oss ut på Nesodden og ta en titt på hvordan den ser ut live:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
Reklamer
%d bloggere like this: