Hvordan lage en smart og velfungerende entre?

En fornuftig og praktisk løst entre lager ikke bare et godt førsteinntrykk av boligen, men vil også kunne gjøre hverdagen enklere og unngå kaos av jakker, sko, luer og votter, eller forsvunnede nøkler.

Derfor er jeg opptatt av en romslig entre med smarte løsninger som både utnytter plassen effektivt og som unngår at barn (og voksne for den del) tråkker inn med skitne sko og slenger fra seg jakker over alt. Å få på plass gode brukssoner og nok oppbevaring i umiddelbar nærhet til ytterdøren er derfor viktig.

Men mye oppbevaring kan også se rotete ut hvis det er mye forskjellige skostativer og kommoder så vi vil forsøke å lage mest mulig innbygde hylle- og skapløsninger. Både for at det ser finere ut men også fordi da er det lettere å utnytte hver centimeter.

Vi har derfor arbeidet en del med å tegne ulike løsninger både under trappen og for resten av gangen.

Denne oppbevaringsløsning under trappen har vi tegnet ut i fra et bilde vi så på nettet (bildet til venstre):

Trapp med oppbevaring under og benk med skuffer langs siden.

Trapp med oppbevaring under og benk med skuffer langs siden.

staircase02_070713

Vi synes imidlertid det vil holde at tre trinnene utgjør skuffeseksjonen for at den ikke skal bli for høy.

Har forsøkt å konstruere den slik vi tenker den vil fungere best til våre behov og det er vel så mye som en sittebenk som en «pyntehylle» slik bildet fra nettet viser. Derfor tenker vi at skuffeseksjonen ikke skal være høyere enn tre trappetrinn. Synes likevel det er veldig stilig og ikke minst helhetlig løsning som vil bringe naturen inn i underetasjen hvis vi får laget hele «kledingen» i ask som trappetrinnene og resten av gulvene i husets oppholdsrom skal være.

Vi håper at trappeprodusenten i Latvia vil kunne lage dette uten for mye ekstrakostnader, da vi allerede har bygging av skap under inkludert i totalprisen men dette får vi svar på de nærmeste dagene.

På motsatt side av gangen har vi laget en nisje som er 160 cm i bredden og 60 cm dyp. Denne har vi tenkt skal brukes til oppbearing av sko og jakker. Først hadde jeg tenkt å sette opp skyvedører for å dekke til rotet, men så tenkte jeg at det kan være mulig å bygge en oppbevaringsløsning som vil kunne se stram og fin nok ut til å være synlig. Og som heller ikke trenger å koste mer enn en skyvedørsgarderobe.

En hylleløsning for skooppbevaring for nisjen i gangen. Denne blir 72 cm høy og lar det være 130 cm igjen til å henge jakker over.

En hylleløsning for skooppbevaring for nisjen i gangen. Denne blir 72 cm høy og lar det være 130 cm igjen til å henge jakker over. Mulig det blir litt trangt, men tror det kunne være stilig.

Løsning nr. to hyller for nisjen i gangen. Denne med to hyller i høyden som vir et litt mer luftig uttrykk en den forrige.

Løsning nr. to hyller for nisjen i gangen. Denne med to hyller i høyden som gir et litt mer luftig uttrykk en den forrige, mne dog litt mindre hyllemeter.

En liten hylle med knagger til å henge jakker under for barna rett ved inngangsdøren.

En liten hylle for å legge smårot som nøkler ol med knagger til å henge jakker under for barna rett til venstre for inngangsdøren.

Reklamer
Merket med , , , , ,

11 tanker om “Hvordan lage en smart og velfungerende entre?

 1. Britt Johansen sier:

  Spennende å følge prosessen. Takk for tips om plassering og nøyaktiige mål av kraner etc. Likte trappeløsninga og valget av lys ask. inspirerende innslag. Har dessuten erfaring med at ask tåler mer enn eik, men blir gul etterhvert uten behandling.
  Lykke til videre, det går jo svært fort framover.
  Hilsen Britt

  • lihi77 sier:

   Britt: så kjekt at du finner noe av alt dette nyttig! Og ja, jeg har også hørt at ask gulner over tid så derfor skal vi hvitolje den og ikke bruke naturolje. Lurte en stund på å bruke hardvoks på toppen for at den ikke skal bli så fort slitt, men droppet dette av den grunn som du sier; at ask er hardere enn eik så da bør den jo tåle en støyt. Og ja, det går veldig fort framover nå, klarer så vidt å holde følge med alt som må gjøres, kjøpes inn og tas beslutninger omkring. Men det er jo uansett bedre enn at det ikke skjer noe så jeg skal ikke klage. Får bare håpe det ikke blir for mye misforståelser og kaos slik at ting ikke blir gjort riktig.

 2. Liv sier:

  Hei!
  Du har en veldig fin og informativ blogg om prosessen deres! Rehabiliterer et hus fra sekstitallet og har sett på deres blogg i planleggingsprosessen av det, og har både fått informasjon og inspirasjon. Er veldig imponert over tegningene dere lager! Er nysgjerrig på hvilket program dere bruker og om dere gjør det selv?
  Hilsen Liv

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Liv og takk for at du leser bloggen og finner den nyttig! Vi tegner alle tegningene i Adobe Illustrator. Det er et ganske komplisert Adobeprogram men det er mulig å bruke rutenett og perspektivhjelpelinjer for å lage 3D tegninger. Er sikker på at det finnes andre enklere programmer men vi har ikke funnet noen vi har syntes være nøyaktige og gode nok på nettet. Lykke til!!

 3. Ingrid sier:

  Hei!
  Hvem var den latviske trappeprodusenten dere brukte? Er dere fornøyd med samarbeid og produkt?

  Hilsen Ingrid

 4. lihi77 sier:

  Hei Ingrid!

  Vi har brukt en latvisk møbelsnekker som er spesailist på trapper. Håndlager dem spesialtilpasset til vårt ønske. Vi har enda ikke fått trappen, men gleder oss som unger til å få den på plass -om to uker!!

  Han har laget den ut fra våre skisser men kom selv og tok mål. Vi skal ha gøass lang den ene siden så det er utrolig viktig at den er helt riktig målt opp. Tror han også lager enklere varianter som ikke er så spesialisert og sikket rimeligere men vi betaler 7800 euro inkl frakt men pluss moms. Da får vi en tett trapp i heltre ask med ekstra tykke trinn, glassvegg (spesailglass som tåler en støyt) repo og et ekstra trinn opp mot stuen, samt skapene under trappen. De trappeprdusentene i Norge jeg snakket med skulle ha denne prisen for kun trappen uten rekkverk og skap.

  Lager selvsagt et blogg innlegg når de kommer for å sette den opp og da om det har vært verd å vente på =)

 5. RH sier:

  Har dere kjennskap til en selskap i Latvia som man kan bestille trapp/garderobe/skap og lignende på mål? Eller tar dere alt igjennom han møbelsnekkeren?
  Jeg har en mistanke om at noen av de store kjøkken levrandørene får lagd og levert varer fra noen av de gamle øst-blokk landene.

  Vi har en entre som nå skal pusses opp og i den forbindelse hadde være fint med noen tilpassede løsninger, er litt lei av ikea løsninger og syntes «finishen» på noe av det er ikke godt nok.

  Jeg har hatt et norsk firma (møbelsnekker) på besøk/anbud ifm noen garderobe dører. Men slo det fort fra meg når jeg så kostnaden.

  • lihi77 sier:

   Hei Roy!

   Vi lager alt som vi skal lage på mål gjennom møbelsnekkeren i Latvia. Vet som sagt her inne tidligere ikke hvordan det blir enda, så venter fremdeles i spenning for å se om det lever opp til forventningene. Ellers i huset har vi for det meste IKEA av garerober/skap på soverommene, kjøkken og et bad fra HTH, mens det siste badet KVIK. Det er godt mulig disse får produsert varene sine i østeuropa eller Kina for den saks skyld, men tviler på om det er så lett å kjøpe direkte fra fabrikken. Når det gjelder kjøkken synes jeg dessuten det var utrolig nyttig å få kjøpshjelp av en profesjonell kjøkkenekspert på HTH. Det er veldig mange detaljer som skal på plass for å få et kjøkken til å fungere bra og syntes det var deilig å slippe å ha ansvaret for alt det på toppen av husbyggingen. Jeg tegnet hvordan jeg ønsket at det skulle se ut, så fylte hun inn alt som skulle på plass inni.

   Når det kommer til garderobe/entremøbler er jeg deriomt veldig enig med deg. Synes definitivt dette er et område de store kjedene burde komme fram med et større utvalg. Vi klarte heller ikke å finne noen møbler som passet eller som vi syntes fungerte bra nok her og spurte om vår latviske møbelsnekker også kunne lage dette. Det ble ganske så mye rimeligere enn en tilsvarende løsning fra HTH og vil passe perfekt så jeg tror og håper dette ikke vil bli noe vi angrer på!

   Men ta gjerne kontakt med «mannen vår», Normunds, så kan du jo høre med ham hva han skal ha for å lage møblene til deg. Det er ikke superbillig, men garantert mye rimeligere enn å bruke en norsk møblesnekker. Men han er ingen designer så du må nok selv tegne detaljerte tegninger med mål som viser en modell over hvordan du vil den skal se ut. Og så blir det en del i transportkostnader så hvis det kun er en liten ting dere vil få laget spørs det om dere sparer så mye. Epost adressen hans er: majenieksn@inbox.lv

   Lykke til!

 6. Kine sier:

  Hei hvor langt er hålet i taket som trappen går opp i?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
Reklamer
%d bloggere like this: