Koselig med peis

Mens vi i skrivende stund igjen svetter over dårlig framdrift på huset, urolige for om vi om tre uker må flytte inn i et hus uten dører, trapp og gulv, har vi ironisk nok bestemt oss for hvilken peis vi skal ha.

I utgangspunktet hadde vi sett for oss en stor innbyggingspeis som både kunne fungere som en romdeler og som ville være effektiv nok til å varme opp hele det store rommet i andre etasje. Ut i fra bilder i magasiner og nettsteder har det ikke vært vanskelig å bli inspirert fordi det finnes så mange fine løsniger og muligheter. Problemet er bare å få det til å passe inn i nettop vårt hus og de begrensningene som ligger i rommet.

En av de tidlige peisideene våre var å bruke den som en romdeler. Denne falt imidelrtid bort fordi vi var redd den ville sperre for mye av utsikten.

En av de tidlige peisideene våre var å bruke den som en romdeler.

En enkel frittstående peis kan også være fint, spesielt med en skikkelig vednisje ved siden av seg.

En enkel frittstående peis kan også være fint, spesielt med en skikkelig vednisje ved siden av seg.

En av peisideene vi falt for var denne hvor de har bygge en vednisje langs den ene siden. Stilig, men plasskrevende i bredden.

En av peisideene vi falt for var denne hvor de har bygge en vednisje langs den ene siden. Stilig, men plasskrevende i bredden.

Etter vi besluttet å flytte kjøkkenet tilbake til midten av rommet mellom spiseplassen og stuedelen, måtte derimot ideen om en stor peis vike på grunn av plassmangel. I hvertfall hvis vi skulle ha den i forlengelse av rekken med kjøkkenskap, og før trinnet opp til stuedelen. Vi syntes ikke det ville fungere å la halve peisen gå over trinnet som deler rommet på tvers. Derfor endte vi opp med en ganske liten peis, en Contura 21 fra Kakkel og peisspesialisten i Drøbak. Til tross for dens lite prangende utførelse skal peisinnsatsen være veldig varmeeffektiv og holde i massevis for å varme opp 70 kvm i et Tek10 -hus.

Her er et bilde av Contura 21, selve innstatsen vi har gått for men vi skal lage en annen form for selve innbyggingen.

Her er et bilde av Contura 21, selve innstatsen vi har gått for men vi skal lage en annen form for selve innbyggingen.

Løsningen som vi nå har falt på der peisen vil inngå i selve innrammingen til kjøkkenet. Tror derfor ikke den vil fremstå så "pinglete" selv om den bare er 70 cm bred.

Løsningen som vi nå har falt på der peisen vil inngå i selve innrammingen til kjøkkenet. Tror derfor ikke den vil fremstå så «pinglete» selv om den bare er 70 cm bred.

Den totale bredden vi nå har til rådighet for peis er kun 70 cm. Siden vi gjerne vil at peisen skal gå uavbrutt fra gulv til tak er vi er litt redde for at den vil se litt høy og tynn ut. For å motvirke dette tenkte vi å male den i samme farge som resten av innkassingen av kjøkkenet, og under innsatsen tenkte vi å lage en romslig vednisje.

Når vi arbeiet med hvilken løsning vi skulle gå for tegnet vi mange ulike varianter opp med forskjellige farger. Dette viser to av de 16 vi laget...

Når vi arbeiet med hvilken løsning vi skulle gå for tegnet vi mange ulike varianter opp med forskjellige farger. Dette viser to av de 16 vi laget…

Selve peisinnsatsen er ikke så fryktelig dyr (ca 13 000), men for hele jobben med montering, innbygging og materialer, blir det på nærmere 50 000. Det svir, men det må det visst hvis det skal varme og være pent.

Reklamer
Merket med ,

4 tanker om “Koselig med peis

  1. Dette ser jo veldig fint ut! Men jeg lurer på en ting: er totalprisen deres inkludert pipe? Vi driver nemlig med planlegging av peis og har foreløpig bare kommet opp i mye høyere tall enn det dere har, så dette frista jo mer!

  2. Villavelten sier:

    Dette ser rålekkert ut Hilde 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
Reklamer
%d bloggere like this: