Sett farge på tilværelsen!

Arbeiderne jobber knallhardt om dagen for å ferdigstille huset innen fristen. Nå er det detaljer som maling som gjenstår.

Arbeiderne jobber knallhardt om dagen for å ferdigstille huset innen tidsfristen og det er mange detlajer som gjenstår, deriblant maling.

Etter mange år med kritthvite vegger i de fleste moderne hjem er jeg blitt
klar for at vårt nye hus skal ha farger på veggene! Det er likevel ikke så lett å se for seg hvordan alle rom vil fungere før huset er ferdig og rommene er møblert. Like vanskelig er det å vite hvordan en farge vil oppleves på en hel vegg når man ser den på et knøttlite fargekart.

Jotun har virkelig mange fine eksempler det er lett å finne inspirasjon fra så etter å ha studert Jotuns fargekart i et par dager klarte jeg til slutt å komme fram til en blanding som jeg håper vil kunne fungere sammen. Noen litt mer vågale enn andre, men tror vi vil bli glade for å ha litt lune farger på veggene da jeg synes nye hus lett kan bli litt for sterile hvis alt er hvitt.

Heldigvis er det ikke uoverkommelig å male en vegg om igjen om man ikke er fornøyd med fargen, så her er det egentlig å bare ta sats og prøve seg frem.

Fargekart for første etasje.

Fargekart for første etasje.

Fargekart for andre etasje.

Fargekart for andre etasje.

For å gi en best mulig beskrivelse til arbeiderne over hvilke farger de skal bruke på de ulike veggene, laget vi en detaljert fargeplan for hele huset. Her førte vi på de ulike fargekodene på hver vegg med rød skrift og markerte vi med en liknende farge på den aktuelle veggen.

På veggen hvor vi skal ha TVen i barnas lekestue har vi malt i en nøytral gråfarge (S-4500N). Resten av veggene er hvite.

På veggen hvor vi skal ha TVen i barnas lekestue har vi malt i en nøytral gråfarge (S-4500N). Resten av veggene er hvite.

Hele rommet malt i fargen Sjøgløtt (S1510-B20G).

Hele rommet til Fillip er malt i fargen Sjøgløtt (S1510-B20G).

En vegg malt lysegrå (Nøytral, S2500N)

En vegg malt lys grå hvor jeg har tenkt å la fortsette over på veggen til høyre i et motiv som bildet under viser (Nøytral, S2500N)

Planen min er at den gra veggen på Matheo sitt rom skal fortsette over i den hvite veggen som et grafisk bilde av en drabantby.

Planen min er at den grå veggen på Matheo sitt rom skal fortsette over i den hvite veggen som et grafisk bilde av en drabantby.

Klarte visst ikke å styre unna rosa på jenterommet men selv om det ikke akkurat er min farvoittfarge så er det vel stor sannsynlighet for at det vil bli Millas.... (S1030-R20B).

Klarte visst ikke å styre unna rosa på jenterommet. Men selv om det ikke akkurat er min farvoittfarge, så er det vel stor sannsynlighet for at det vil bli en av Millas…. (S1030-R20B).

Vårt soverom får en dus grønnfarge kalt "sjøalge"

Vårt soverom får en dus grønnfarge «sjøalge» (S4005-B80G) på alle vegger.

Den vanskeligste veggen å velge farge på var denne på kjøkkenet og stuen. Valget falt til slutt på fargen Dunkel (4203-G83Y) som er en mellommørk gråfarge med litt gult og grønt i seg.

Den vanskeligste veggen å velge farge på var denne på kjøkkenet og stuen. Valget falt til slutt på fargen Dunkel (4203-G83Y) som er en mellommørk gråfarge med litt gult og grønt i seg.

Reklamer
Merket med , ,

19 tanker om “Sett farge på tilværelsen!

 1. m sier:

  Oi for en fremdrift! Det blir helt nydelig. Likte parketten, hva heter den?

  • lihi77 sier:

   Takk!! Ja, de jobber nå på spreng og det går unna. Heldigvis fordi vi må ut fra huset vårt innen 12.september så vi er ganske stresset på tid.

   Gulvet er heltre ask, også fra latvia. Skal hvitolje det to gsnger når det er ferdig lagt.

 2. m sier:

  Ok, er det greit å ha på varmekabler?

  • lihi77 sier:

   Ja, det skal gå helt fint. Det er frest inn noen spor på undersiden slik som vanlig parkett har. Og Det skal også fungere bra med vannbåren varme under dem. Det eneste som er litt kjipt er at det gikk ikke å få så brede bord uten at de var falset langs sidene. Hadde mest lyst på gulv som ikke hadde falsede kanter.

 3. m sier:

  Takk for svar:) Hvor bred og lang er planken og blir det lett riper? Må du olje det ofte? Mye spørsmål, må selv bestille gulv på mandag. Hadde egentlig bestemt meg for en parkett(Kahrs) men denne ble dobbelt så dyr som Haro og Boen parkett fra Latvia så ble litt usikker….

  • lihi77 sier:

   Bredden på denne tror jeg endte opp på 130. Lengden skulle være på 2200 men det kom mange korte planker i pakkene så det er en annen ting vi ble skuffet over. Ellers er det et veldig fint gulv! Ask skal være hardere enn eik så riper nok ikke så lett. Men heltre kan jo slipes inntill det uendelige. Oljet gulv bør behandles igjen etter 2-3 år, men holdes lengre ved like med å bruke litt treoljepleie i vaskevannet. Denne vi har er fra Riga parkett men vi har ikke kjøpt den direkte fra dem.

 4. Kari sier:

  Så flott dere får det, nå tar huset virkelig form! Har dere fått montert kjøkkenet? Vi har også kjøpt samme kjøkken som dere men pga forsinkelser i oppussingen står det fortsatt i esker… Spent på å se deres!
  Kari

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Kari! Vi har ikke fått montert kjøkkenet enda, det blir ikke gjort før i uke 36. Men vi får alle modulene levert denne uken så det blir spennende! Gleder meg som en unge til å se hvordan det blir, er så spent på om jeg har tenkt riktig både med tanke på farge og planløsning. Send meg gjerne noen bilder fra deres kjøkken når det er oppe, det blir morsomt å se!

 5. Glenn sier:

  det blir pent, fine farger og gulv!
  er spent på hvordan trappen tar seg ut

  • lihi77 sier:

   Takk Glenn! Jeg er også veldig spent på trappen som vi enda ikke har fått noen produksjonstegninger på enda…. Håper bare de leverer noe som er fint!

 6. Heihei! Dette ser jo veldig bra ut! Nå må jeg mase litt igjen 😉 Hva betaler dere ekstra for å få malt i ulike farger?
  Lina

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Lina Maria! Egentlig hadde vi en avtale med XO-bygg om at vi ikke skulle betale noe ekstra for å male i andre farger enn hvitt (ofte operer utbyggere med at man kun får male tre spesialfarger utenom hvitt -uten tilleggsbetaling). Men plutselig måtte vi betale ekstra for det likevel. Tror de krevde 2-3 tusen for det, etter arbeidet var gjort. Dette kravet har nå føyet seg inn i rekken av andre tilleggspriser de krever betaling for etter arbeidet er ferdig utført -og som de ikke har sagt noe om på forhånd så ja, vi er ikke akkurat enige om hvordan vi skal løse dette enda… Få uansett en skriftelig avtale PÅ FORHÅND, da er det enkelere å sette ned foten etterpå.

 7. Mari sier:

  Hei. Så fantastisk fint gulv. Kom inn på rigaparkett sine sider og fant frem til ask premium, ask classic og ask natural. Husker du hvilken dere har ? Vil gjerne bestille akkurat den samme til vårt nye hus 🙂

  • lihi77 sier:

   Hei igjen og beklager sent svar men det har bare vært så sinnsykt travelt de siste to ukene så det har desverre ikke blitt mye tid til bloggen. Men ja, gulvet i ask er veldig fint! Vi valgte ask classic tror jeg. Det i premium var også nydelig men det er så godt som helt uten kvister så vi tenkte det vil se litt unaturlig ut. En annen ting vi oppdaget er at ved å velge de breie bordene var det ikke mulig å få dem uten at de var falset. Dette fordi at så brede bord vil bevege seg noe og da ville det ha vært større fare for at det sprekker opp.

   Vi behandlet det med hvitolje noe jeg er litt spent på mht slitasje men det er utrolig godt å gå og kjenne på!

   Lykke til 🙂

 8. Åsne sier:

  Så fint det blir!!!! Utrolig fine fargevalg! Og utsikten ser jo helt fantastisk ut! Oppbevaringsløsningen i gangen er kjempefin. Regner med det er travelt for tiden med utflytting (og innflytting??) Gleder meg til neste blogginnlegg:) og til bilder av ferdig montert kjøkken!!

  • lihi77 sier:

   Hei igjen åsne og tusen takk for oppløftende kommentar! De siste par ukene har det gått heftig for seg med utflytting og kaos overalt… I dag monterte de benkeplaten på kjøkkenet så jeg skal snart legge ut et nytt innlegg som viser hele hærligheten 🙂

 9. Kari sier:

  Er veldig spent på bilder fra kjøkkenet…
  God helg, Kari

 10. Reidun Austbø sier:

  Hei!
  Gratulerer med et vakkert og gjennomtenkt hus. Får en smule pretasjonsangst når vi nå tar fatt på husbyggingsprosjektet:) Noen spørsmål fra denne kanten.. Er vinduskarmene i tre eller PVC? Måtte dere betale mye ekstra for å få de i sort, sammenlignet med hvite?
  Har dere lagt varmekabler i alle rom i 1. etasje?
  Hvordan har dere løst det uendelige oppbevaringsproblemet? Har dere klesskap på alle soverom, eller har dere klart å få til egne rom for oppbevaring av dyner, sengetøy, klær o.l.?

  Hilsen Reidun

 11. lihi77 sier:

  Hei Reidun! Vi har dem i tre, fabrikkmalt sort. Betalte ikke noe ekstra da vi ikke hadde noe standardvalg som måtte «oppgraderes». Vi forhandlet det vi ønsket inn i pristilbudet. Hvis dere enda ikke har skrevet kontrakt er det viktig å få mest mulig inn i kontrakten på forhånd så dere ikke ender opp med å betale for mange avviksmeldinger/endringer.
  Vi la også varmekabler i alle rom i underetasjen, ingen oppe. Alle soverom har klesskap, vårt en hel vegg med klesskap (7 skap på 50 cm i bredde). Det sluker MASSE klær. Videre har vi et vaskerom med to vegger til oppbevaring hvor vi har ytterklær, dyner, arveklær osv. Vi har også valgt å ha en lukket trapp med skap under for å få plass til enda mer stuing av ting og tang, pluss at vi har et lite teknisk rom som kan romme litt av hvert.

  Til sykler og andre uteting har vi garasjen -som for tiden er fyllt opp av byggesaker i tillegg så det overhode ikke er plass til noen bil… Forsøk å tenk på hvordan du kan få til en ekstra krok her og der. Sett dørene på veggene slik at det blir plass til skap på den ene siden. Lek dere i programmet «roomsketcher» (tror det heter det, ligger på nettet) og møbler med riktig str møbler og flytt på vinduer, dører til dere får det til å passe =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
Reklamer
%d bloggere like this: