Nyttårshus

Julestjerne

Med en mer enn strevsom høst og førjulstid har vi endelig klart å komme oss i hus, akkurat i tide til å la julefreden senke seg.

For etter tre måneder med brutte løfter og trusler slo XO-Bygg seg konkurs i midten av november. Det var dramatisk. Uvirkelig. Men for oss og de seks andre familiene rundt om i landet som ventet på å få ferdig boligene våre, føltes det også befriende: Endelig kunne vi legge stridsøksen død og gå videre med nye håndtverkere vi kunne stole på. All energien og pengene vi hadde brukt på advokater og sakkyndige disse månedene kunne vi nå bruke på å få ferdigstilt huset. Denne gangen valgte vi kun lokale håndtverkere med gode referanser og som det har vært mulig å kommunisere med.

For å mimre litt legger jeg ved noen bilder fra kaoset under rivingen av badene:

Rot Riving bad_0021 Revet bad_0001

Flisespikkeri

Mirakuløst klarte arbeiderne å få ned de fleste av flisene på det store badet uten å ødelegge dem. Å bruke dem på ny viste seg derimot å være mer komplisert enn først antatt så om det lønnte seg økonomisk tror jeg ikke. Heller ikke estetisk var det særlig lurt da det ble mange skjøter og ender som ikke passet like bra som første gang. I tillegg er det en del rester av fliselim og silicon vi ikke klarer å få bort. Det var heller ikke særlig praktisk å ha hele gangen dekket av fliser arrangert etter et system på Latvisk i ukesvis.

Den siste måneden har det derfor vært intens jobbing, både utvendig og innvendig med å rette opp de største feilene og manglene på huset – og ikke minst med å få ryddet opp i alt kaoset Elementhus etterlot seg. Det er fremdeles en god del som gjennstår, men ett bad er nå ferdig, vi har fått et tak som er tett, malt alle vegger, lagt gulv på alle rom og tørket bort det meste av byggestøvet som dekket over alle møbler og klær, inni skap, på gulv og vegger. Det har vært ekstremt slitsomt og stressende, men vi har utrolig nok klart å koordinere tømrere, taktekkere, murere, malere, rørlegger, elektriker og graver samtidig som vi har måttet bestille trapp, nye fliser og gulv. Sistnevnte var ekstra vanskelig da vi gjerne ville ha det samme som var lagt i resten av huset og måtte da bestille dette direkte fra fabrikken i Latvia. Å få skaffet de samme flisene til badene i tide var også utfordrene da dette ikke er typiske lagervare. I det store og hele har det vært litt av et puslespill å få alt dette på plass på så kort tid. Det meste har heldigvis gått greit og tre dager før jul fikk vi ferdigattest fra Nesodden kommune, virkelig den beste julegaven vi fikk i år!

Det har kostet oss mye, både i kroner og ikke minst i tårer, sinne og svette. Vi har følt oss uttømt og fullstendig motløse den siste tiden, men vi begynner nå endelig å se konturen av et ferdig prosjekt og håper på at vi skal kunne legge bak oss alle feilene, de tapte pengene og alle bekymringene i 2014. Da vil jeg også komme med nye og flere innlegg om detaljer rundt innredning og ferdigstillelse av uteområdene.

Derfor vil jeg bare si fortsatt god jul og at jeg håper på et nytt og mye bedre år til oss og alle dere!

julebilde

Ha det på badet 2013 -nå er vi klare for at 2014 skal gå litt enklere for liten og stor i vårt nye hus!

Reklamer
Merket med , ,

12 tanker om “Nyttårshus

 1. M sier:

  Endelig et innlegg jeg har ventet lenge på. Gratulerer så mye med innflytting i nytt hus, håper virkelig 2014 blir et bedre år for dere!

 2. lihi77 sier:

  Tusen takk Marte! Hvordan går det med deres hus nå??

 3. Monica Dahl sier:

  Wow! Dette må virkelig ha vært en tøff tid for dere. Vel overstått! Gratulerer med ferdigattesten, og all ære til dere som har fått dette til med tre barn. Imponerende…håper 2014 blir et år fylt med positive overraskelser, og mange gode øyeblikk i nytt hus.

  Klem fra Monica

  • lihi77 sier:

   Heisann Monica og takk for hyggelig kommentar! Nå skal vi endelig forsøke å fokusere litt mer på barna og familielivet. Dere må komme på besøk, klem fra Hilde

 4. Hildur sier:

  Gratulerer så mye med ferdigattest og innflytting! Jeg gråter nesten av å lese om det kaoset dere har opplevd/opplever når det gjelder husbyggingen. Det er så godt å lese at dere nå er i hus og at det ser ut til å ordne seg for dere. Ønsker dere et riktig godt nytt år!

  • lihi77 sier:

   Tusen takk for det Hildur. Det har vært et tøft halvår, men nå skal vi nyte å endelig være i hus. Godt nytt år til deg og dine også. Hilsen Hilde

 5. Britt Helene Johansen sier:

  Fortsatt god jul. Ja, et for tft r, men no er dokker inne!! Skrevet fra mitt herlige hjem med super utsikt over Troms og akkurat n to hurtigruter pyntet med julelys. Litt dgnville i natta her nord. hilsen Britt, hyttebygger ( mtte buygge hus nr vi reiv hytta) p Hurum! Den 29. des. 2013 kl. 22:59 skrev Lerkefunkis:

  > >

 6. Silje Hølland sier:

  Så godt å lese at dere nå endelig er i hus, har tenkt så mye på dere om dere kom i mål. Håper dere får et mye bedre 2014 🙂

 7. Kari sier:

  Så flott å se at dere er kommet i hus!! Lykke til videre med huset og 2014:) Gleder meg til fremtidige blogginnlegg og ikke minst bilder av kjøkkenet!
  Klem fra Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
Reklamer
%d bloggere like this: