Stuerom

Store vindusflater fanger opp lyset fra alle kanter og får stuen til å skinne.

Et stort teppe under sofagruppen kan hjelpe på å definere ulike soner av et stort og åpent rom. Er det av ull vil det også være lyddempende og gi varme. Sofaen, teppet og de fargerike putene er fra Hay.

Med våren i anmarsj er det deilig med alt sollyset som flommer inn i stuen fra alle kanter. Vel og merke gjennom vinduer som skulle vært pusset på grunn av fettmerker etter skitne barnehender, men hva gjør vel det når rommet bader i lys? Deilig! I tillegg fryder vi oss over å endelig fått den nye sofaen fra danske Hay på plass etter  vi bestilte den for to måneder siden, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Denne er god å sitte i og har plass til mange, uten å være for dominerende. Dette er en modulsofa som kan settes sammen til den størrelsen og formasjonen man ønsker. Kanskje ikke en overraskelse at det nye møbelet er grått som det meste annet i huset, men med fargerike puter blomstrer den nærmest i rommet.

Ta våren med inn
Det er fint å ta med våren inn i huset, noen avskårne kvister fra en Forsythia i full blomst mot den grå stueveggen gir liv og varme i stuen. Kjenner jeg blir så glad av å ha denne i rommet at jeg faktisk vurderer å få på plass et permanent gult innslag mot denne veggen. Kanskje hadde et kult bilde i gul ramme vært fint her?

I mangel på et fin TV-og medieseksjon har jeg satt sammen fire IKEA BESTÅskap som jeg har pusset ned og malt i samme farge som kjøkkenet: N-7500S. Den lille brodlampen er fra danske &tradition, lysestaken fra Normann Copenhagen og de keramiske vasene fra Ditte Fisher.

Skjenken er et BESTÅ-skap fra IKEA, brodlampen er fra danske &tradition, lysestaken fra Normann Copenhagen og de keramiske vasene fra Ditte Fisher.

BESTÅ bytter farge
Det er ikke lett å få en TV med alle dens ledninger og andre medfølgende duppeditter til å se bra ut i stuen. Synes ikke akkurat det er lettere å finne et mediemøbel som er pent og som samtidig ikke koster en formue for å betjene det formålet. Men en kjapp omgang med sandpapir og litt maling kan gjøre underverker for et møbel. I hvert fall synes jeg BESTÅ-skapene fra IKEA passet mye bedre inn etter jeg fikk malt dem i samme farge som kjøkkenet: N-7500S.

Kjøkkenøyen er blitt et populært samlingspunkt og barkrakkene fra Hay er det stor kamp om. Den lilla loungestolen i forgrunnen er fra en Verner Panton lenestol som heter "Amoebe".

Kjøkkenøyen er blitt et populært samlingspunkt og barkrakkene fra Hay er det stor kamp om. Den lilla loungestolen i forgrunnen er fra Verner Panton.

Den som sitter seg i Hans J Wegner stolen har fått beste plassen i huset med utsikt over Oslo og Oslofjorden

Den som sitter seg i Hans J Wegner stolen har fått beste plassen i huset med utsikt over Oslo og fjorden. Den hvite pendelen i taket heter Non Random og er fra Mooi, det store sofabordet heter Fat Fat og designet av Patricia Urquiola for B&BItalia.

Store vinduer gir godt med lys og utsikt, men de krever imidlertid litt arbeid med tanke på fingermerker. Det er også litt utfordrene å  møblere så tett opp mot vinuene for ikke å sperre for mye for utsikten. Syntes derfor det passet godt med den klassiske eikestolen til Hans J. Wegner på orkesterplass med sin enkelhet og elegans.

Stue178

Med vinduer fra gulv til tak blir det litt som å flytte stuen ut og naturen inn.

Opptrinn ved peis
Studelen har vi separert litt fra resten av det store rommet med å legge et trinn opp på tvers av etasjen til høyre fra peisen. Lite ante vi om at det ville by på noen ekstra utfordringer da vi tegnet det, dette trinnet har ført til mye hodebry for mange håndtvernere. Heldigvis klarte trappemaker Majenski å rette opp feilene fra de første håndtverkerne slik at det nå har fått en avslutning som står i stil til resten av trappen.

Peisen fra Nordpeis har endelig fått stor nok gnistbeskytter på gulvet. Denne fikk jeg laget i børstet stål på mål hos hydraulicsupport på Ski.

Peisen N-21 fra Nordpeis har endelig fått stor nok gnistbeskytter på gulvet. Denne fikk jeg laget på mål hos hydraulicsupport på Ski. Veden er avkapp fra byggearbeidene og vil nok vare langt inn i neste år =)

Reklamer
Merket med , , , , , , , , , , , ,

17 tanker om “Stuerom

 1. M sier:

  Huset deres at virkelig blitt et smykkeskrin! Utrolig lekkert!
  Likte stuebordet. Er det det største?
  Hva slags teppe er det?

  • lihi77 sier:

   Hei igjen og tusen takk for hyggelig tilbakemelding!

   Bordet mener jeg er det største, men er litt usikker da det er flere år siden jeg kjøpte det. Tror det er 90 cm i diameter – kan måle det i ettermiddag når jeg er hjemme fra jobb hvis du vil. Her i Oslo er det expo nova som er ergentur for b&bitalia, mulig også tannum og illums.

   Teppet er fra hay (som sofaen, det lille bordet og sofa putene) og er i fargen grey Melange.

   Ha en fin dag videre!

 2. Marit sier:

  Så fint dere har fått det!! Jeg har veeeldig lyst å se bilde av trappen oppe fra – vi har jo tegnet inn en ganske lik trapp, og er nysgjerrig på hvordan den er blitt 🙂

 3. Marit Steen sier:

  Ah, jeg er så inspirert av huset deres. Kan jeg spørre hvor bredt kjøkkenet deres er? Altså fra veggen høyskapene står på til motsatt vegg?

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Marit! Det er 3800 cm fra vegg til vegg på det smaleste på kjøkkent. Går akkurat men ville nok ikke hatt kjøkkenøyen plassert slik om det hadde vært noe særlig smalere da all trafikken mellom stuen og spisestuen foregår på hver side av øyen. Går og drømmer litt om å slå bort veggen bak barstolene da det hadde gitt en bedre romfølelse og en veldig fin kontakt med naturtomten utenfor. Husbonden er ikke helt enig eller lysten på å gjøre noe mer så det må uansett vente et par år =)

 4. Marit Steen sier:

  Supert. Vi er akkurat i gang med husbygging med omtrent samme planløsning i 2.etg, og vil få bredde på 4 m, så da ser det ut til at det vil fungere for oss også med øy slik dere har. Synes du det er nok benkplass?
  Hilsen Marit Steen(som ikke er den samme Marit som i det første innlegget i kommentarfeltet).

  • lihi77 sier:

   Jaha Marit, mange som heter Marit her inne ser jeg 😉 Men 4 meter vil nok holde greit ja! Synes det er greit med benkeplass men vi skulle gjerne hatt plass til en barkrakk til da våre 3 barn alltid krangler om hvem som skal få sitte der… Tror de føler seg veldig sånn midt i smørøyet. Og så ville jeg kanskje plassert åpningen til barstoelen litt lengre bort fra vasken -sånn helt ideelt. Men har ikke tenkt over at det er liten benkeplass. Øyen vår er 2400 i lengden og 90 i bredden.

   • Marit Steen sier:

    Supert. Takk for informasjonen! Mye å tenke på og ta stilling til i denne prosessen, så det er alltid fint med andres erfaringer.

  • lihi77 sier:

   Ja, det er ikke bare bare å bygge hus. Vi har fremdeles mye igjen å ta fatt på -mest prekert nå er uterommet hvor vi må gjøre en hel del større tiltak før det er brukanes og det er utrolig vanskelig å se hvordan terrenget skal temmes… Men nok om det nå, det kommer nok i blogginnleggene framover! Lykke til med planene deres og bare å spørre i vei om det er mer du lurer på!

 5. Lena sier:

  Kjempefint:) har du mulighet for å sende direkte link til tv skjenken? Kan ikke finne den…

  • lihi77 sier:

   Hei!

   Det er bare et helt vanlig bestå-skap på ikea. 140 cm bredt. Tror du skal finne det lett hvis du søker på ikea.no 🙂

 6. Lena sier:

  http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S79032475/#/S89012820

  Kan det være denne? Finner ingen som er 140cm bredt…:(

 7. Hei, for et flott hus både inni og utenpå, her var det mye inspirerende til mitt nye prosjekt. Jeg lurer på hvor de sorte downlights dere har i stue og kjøkken er kjøpt fra?

  Tusen takk

  Mvh

  Richard Hatleskog

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Richard og takk så mye for kommentar!

   De svarte lysene som henger i taket heter Compass box og er fra Flos. De kan kjøpes hos mange forhandlere, vi kjøpte våre på Illum bolighus i Oslo, men vet de selges mange andre steder. Det er egentlig ikke downlights, men ligger jo helt oppe under taket og kan lyse ned eller virdes til sidene for å få litt vinkel på lyset, men den store forskjellen er at disse har hele armaturet utenpå taket til forskjell fra downlights som må felles/bygges inn opp i taket. Det er ikke anbefalt å gjøre det på flate yttertak, derfor gikk vi for disse.

   De kan altså festes i et vanlig stikk og må ikke legges opp som en downlights må, felt inn i taket. Vi har vekslet litt med å bruke doble og enkle, de fåes også med 4 og 3 pærer i en boks.

   Lykke til =)

 8. Karl-Henrik Wilhelmsen sier:

  Hei. Utrolig flott hus dere har! Er det lov å spørre om hvilken RAL farge er det dere har benyttet på vinduene deres?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
Reklamer
%d bloggere like this: