Terrasse til terreng

Terasse2993

Det er viktig å få stabilisert og vatret reiseverket før bordene legges for et best mulig resultat.

En av tingene vi likte best med tomten vår var bergknausene med furutrær, blåbærlyng og fine, runde fjellformer dekket med mose. Dette ønsket vi å bevare mest mulig samtidig som vi ville forsøke å la huset gli mest mulig inn i omgivelsene både med form og farge. Derfor valgte vi å sprenge deler av fjellet bort og plassere den ene siden av huset inntil fjellryggen mot syd-øst.

Terasse3000

I forlengelsen av terassen fortsetter trappen som følger terrenget ned til inngangspartiet.

Det fineste hadde selvsagt vært å presse husveggen helt inntil fjellet, men for å sette opp en bolig i terreng trenger man plass på begge sider av husveggen. Etter at huset stod ferdig ble denne byggegropen fylt opp med stein og pukk opp til terrengnivå langs hele veggen. Å vente på å få tilbake mosen og blåbærlyngen som en gang hadde grodd her tror jeg ikke hadde vært en god løsning for en  utålmodige sjel som meg, så vi forstod raskt at dette området måtte dekkes med noe for å få det pent igjen. Vi vurderte å legge gress, blomsterbed og betong, men bestemte oss til slutt for å fortsette med terrassebord i lerk og bygge sammen dette området med terrassen ut fra kjøkkenet. På denne måten har vi fått en deilig stor uteplass hele veien ut til det idylliske fjellpartiet bak huset og en tretrapp hele veien ned til inngangspartiet langs husveggen.

Terasse3003

Den nye markterrassen forbinder den takterrassen med terrenget utenfor huset. Utrolig deilig å kunne spasere barfot på mykt treverk rundt huset!

Terasse3009

Å forme terrassen til terrenget tar litt tid og krever noe presisjon, noe våre supre lokale snekkere fra Nesodden klarte med glans! Og du verden så vakkert å se lerken bukte seg rundt fjellet! En strømkabel er lagt ut under plattingen for montering av lys på området mellom terrassen og fjellknausen.

Trappen ble lengre enn jeg hadde forestilt meg, men er veldig god å gå i og hvert trinn er dypt nok til at man fint kan sette seg ned og ta en «timeout» eller en kopp kaffe om det skulle være ønskelig.

Neste prosjekt blir å fylle på med jord langs trappesiden ut mot fjellet og plante noen bunndekkere som kan holde jorden på plass og myke opp området med grønne blader og blomster.

Terasse3017

Vi hadde tenkt at trappen skulle få et repo på midten der terrenget fater ut, men det ble det ikke plass til når vi skulle få den til å ende i hushjørnet.

Terasse3024

Trappetrinnene er 35 cm i inntrinn og 14 cm i opptrinn noe som gjør trappen veldig komfortabel å gå i. Trinnene er lyst opp av en utendørslape som er festet på betongveggen midt på trappen.

Ingenting er som å nyte deilige sommerdager på terrassen. Er veldig fornøyd med hvordan den og huset er tilpasset naturtomten utenfor huset.

Ingenting er som å nyte deilige sommerdager på terrassen. Er veldig fornøyd med hvordan den og huset er tilpasset naturtomten.


Den nye utetrappen vår er raskt blitt sommerens mest populære møbel -perfekt å sitte her og kose seg med en fersk bringebærsmoothie!

Den nye utetrappen vår er raskt blitt sommerens mest populære møbel -perfekt å sitte her og kose seg med en fersk bringebærsmoothie!

Merket med , , , , , , ,

9 tanker om “Terrasse til terreng

 1. astridvu sier:

  Wow – så utrolig fint dere har det! Ser ut som en nydelig plass, og et fantastisk hus! Skal jaggu lese meg litt bakover i bloggen din, Hilde, for her tenker jeg det er mye inspirasjon å finne 🙂

  • lihi77 sier:

   Hei Astrid og tusen takk for koselig tilbakemelding på hus og blogg! Det meste jeg skriver er jo ment som hjelp og inspirasjon for andre husbyggere/oppussere så hvis du lar deg begeistre er det jo fantastisk 🙂 Ha en fin dag videre!

 2. Marianne sier:

  Dette blir jo kjempelekkert!

  Hadde ett lite spørsmål, vet du ca hvor høyt taket over terrassen bygger? Hvis du skjønner hva jeg mener…..

  • lihi77 sier:

   Hei Marianne og takk for kommentar!

   Jeg er ikke helt sikker på høyden under taket her (må kanskje måle) men tror det er ganske så likt som takhøyden innenfor og det er 260 cm. Synes det fungerer veldig fint her, får liksom nok lys inn fra sidene sli at det ikke blir for mørkt.

   Kan forsøke å få lagt ut et bilde tatt innenfra der slik at du ser bedre hvordan det oppleves å sitte her. Vi elsker ihvertfall det dette taket over uteplassen og har spist alle måltidene (vi har hjemme) de siste ukene =)

 3. Marianne sier:

  Mulighet for å sitte under tak ute er jo kjempe praktisk. Jeg lurte egentlig ikke på høyden under taket men høyden på selve taket…

 4. Kristina sier:

  Hei huset deres er helt fantastisk👌 Har kjøpt tomt og prosjekt husbygging(for 2. gang🙈) er på tankeplanet. Lurer på hvorfor dere valgte lerk som kledning? Ift feks malm furu, møre royal natur, estetisk eller praktiske årsaker? Må man behandle treet der som spikerslaga er? Og hadde barna deres noe store ønsker når dere skulle bygge nytt? En liten her, men må jo tenke fremover, vi flytter forhåpentligvis for siste gang😉

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Kristina og takk for hyggelig kommentar!

   Vi valgte egetnlig mest lerk fordi det var det vi var mest kjent med på den tidne. Har nå funnet ut at det er mange andre sorter som har tilsvarende egenksaper. Vi vurderte en stund Kebony, men det hadde ikke utbygger noe kjennskap med og ville vi skulle gå for lerk. Etter det jeg har hørt så er Kebony veldig bra og blir supervakkert over tid, men tror det koster enda litt mer enn sibirsk lerk.

   Vi har ikke behandlet treet noe, men mulig det hadde vært lurt da der spikerslagene er blir jo et svakt punkt, men vi har ikke hørt at det skulle være nødvendig. Vi har brukt veldig smale bord og ser at noen av plankene har vridd seg litt i skjøtene så er litt spent på hvordan det vil gå over tid.

   Når det kommer til det du spør om barna hadde noen spesielle ønsker mht huset så var de mest opptatt av at de skulle få et eget leke/TV-rom i underetasjen mellom soverommene sine. Ellers så er de nok for små til å vite hva som vil være bra for seg selv over tid. Jeg vet at noen er opptatt av å ha foreldrene sitt soverom litt unna barnas «avdeling» til ungdomsårene, men vi valgte en mellomløsning der vi har samlet alle soverommene, men kan lukke av barnas avdeling med skyvedør inn til resten av huset. I tillegg la vi inn en ekstra bra lydisolerende vegg i mellom vårt soverom og barnas TV-stue/lekerom i tilfelle det blir mye bråk derfra etter hvert =)

   Lykke til i planleggingen!

   • Kristina sier:

    takk for svar! Kommer nok tilbake i kommentarfeltet😉 Enn så lenge gleder jeg meg over flott inspo her og på insta😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: