Kontakt

Hilde Lillejord
Mobil: 916 50 229

Jeg blir veldig takknemmelig for alle kommentarer og spørsmål til prosjektet og vil svare så raskt som mulig etter beste evne. Det mest praktiske er om dere bruker bloggen til denne kommunikasjonen, da kan andre også få muligheten til å lese svarene mine. Mange lurer på de samme tingene så hvis spørsmålene stilles under innleggene mine vil de bli knyttet til de ulike emneordene og igjen bli søkbare. Dere kan selvsagt forbli anonyme om dere ønkser det!

Hilsen Hilde

95 tanker om “Kontakt

 1. Kjetil sier:

  Hei. For et spennende husprosjekt. Må innrømme at jeg lurer litt på hvor mye det koster å gjøre det helt ferdig. Lykke til! Vennlig hilsen Kjetil

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Kjetil og takk for kommentar!

   Prisen til slutt kommer an på flere ting, ikke minst tomteprisne og hva man bruker av materialer. Vi skal kle huset med Lerk noe som er en del dyrere enn vanlig kledning men vil over tid spare penger på at det ikke krever noe vedlikehold. Innvendig er det også mange tiltak man kan gjøre for å spare penger med tanke på valg av fliser og gulv, men vi har tenkt litt sånn at når vi først svir av så mange mill på et hus så er det greit å koste på seg noen tusenlapper for å få de flisene man har lyst på og det kjøkkenet man synes er fint. En annen ting som har mye å si på sluttsummen er hvilken metode man velger til oppvarming. Vannbåren varme, spesielt hvis man velger vann-vann varmepumpe som krever at man må bore flere hundre meter under bakken, kan fort koste 200 000 mer enn å legge varmekabler.

   Generelt tror jeg man må forberede seg på at det vil koste en del mer å bygge helt nytt arkitekttegnet hus enn å kjøpe en som allerede er satt opp, men hvis man likevell må bruke mange hundre tusen på å pusse opp et gammel hus er det ikke sikkert differansen blir så stor. I vårt tilfelle tror jeg nok sluttbeløpet vil komme til å komme opp mot 7 mill men vi bygger også i et sted i landet hvor det uansett ville kostet det samme om vi skulle kjøpt et tilsvarende hus.

 2. Åsne sier:

  Hei!
  Huset deres ser kjempefint ut! Gratulerer, veldig fin blogg og mye interessant lesning. Er imponert over energien deres, blogge i tillegg til å bygge!! Vi har begynt å bygge et hus i Trondheim, har satt opp grunnmur foreløbig og er altså litt etter i prosessen. Nå er det kjøkken som er fokus, hvorfor landet dere på HTH til slutt? Vi synes Mono er kjempefint men liker altså også Whiteline fra Svane. Prismessig er de jo ikke så ulike. Dessverre ingen forhandler for Svane her så får ikke sett det utstilt, men vurderer en tur til forhandler…

  Lykke til videre med huset!

  Hilsen Åsne

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Åsne og tusen takk for fin tilbakemelding både på hus, blogg og energi =)

   Kan tenke meg dere har mye å ta beslutninger omkring nå som dere der dere er i prosessen (og mye mer vil det bli…) men jo, vi valgte HTH sin VH-7 egentlig bare fordi jeg forelsket meg. Plutselig ble det ingen andre modeller, merker eller annet som machet, utenom Bulthaup og da var jeg solgt… Og du vet når man forelseker seg så blir man litt blendet og blind for den man forelseker seg sine svakeheter -og dem er det en del av for VH-7 sin vedkommende. Ikke kvalitetsmessig men modell/utformingsmessig så den har sine begrensinger men jeg er ikke i til om at det var det riktige valget vårt.

   Svane har en veldig fin Website men jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet da jeg så dem «live». Såesielt hadde jeg store forventninger til Y-20 men det stod virkelig ikke til forventingene. De kule håndtakene var på utstillingsmodellene allerede ødelagt og hang og slang, og var buet etter kun et års utsillingsbruk. -Fristet ikke akkurat å kjøpe dem. Whiteline var veldig fin men jeg er ikke så kin på pushopen da jeg har hørt at denne løsningen kan bli veldig irriterende med at man trykker og så spretter skuffer og skap opp uten at man vild et og så blir de full av fingermerker etter alle trykkene. Og så syntes jeg det ble litt mange brudd i strukturen.

   Likte heller ikke at man ikke kunne velge en helt hvit farge på skrogene da Svane kun leverer «eggeskall» som hvit. Synes at når man betaler så mye for et kjøkken så skal man kunne få en helt «snøhvit» farge.

   Så vi falt til slutt på HTH som er veldig profesjonelle og ikke så gale på pris sammenliknet med feks Svane. Men Kvik og IKEA er nok fremdeles en del rimeligere men dog ikke så unike =)

 3. Christer sier:

  Hei,

  Vi skal bygge i Oslo og ønsker også et slipt betonggulv i noen rom. Hvordan ble gulvet deres, og hvem utførte jobben?

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Chriser! Vi brukte enormt mye tid på å lete oss fram til hvordan dette skulle gjøres på en riktig måte -både for å få en fin overflate som ikke sugde vann og for å unngå at det ville sprekke opp. Til slutt kom vi fram til et firma som er spesialister på dette i Osloområdet, RAD-floor. Da var alt sålen vår ferdig støpt og etter en rask befaring konkluderte vi alle med at arbeidet med sålen var så dårlig utført at den eneste måten å få det pent på med sliping ville være å støpe et nytt lag oppå det som var lagt. Det ville bli altfor dyrt så vi droppet det. En annen ting vi til slutt klarte å komme fram til var at hvis man vil unngå de store sprekkene må man legge inn en del skjøter i sålen slik at ikke det blir for store partier som begeger seg i ulike retninger. Dette må altså gjøres før sålen støpes, noe vi aldri rakk. I tillegg ønsket vi å ha slipt betong på baderommene, noe som også viste seg å være svært vanskelig ettersom det er krav til membran i nye hus. Dermed ble det betongfliser fra Canvas i gang og vaskerom og keramiske fliser på badene ettersom betong lett kan reagere på syrer (urin) og baser (såpe) så skal faktisk vaskes med spesialvaskemiddel.

   Etter å ha forhørt meg enda mer har jeg kommet fram til flere firmaer som utfører sliping av betong og det aller beste er å få samme firmaet til å støpe sålen og få lagt inn det som trengs for å dele opp sålen, det vanligste er å bruke en slags jernlist som deler sålen opp hver annen meter cånn ca. Det kan, hvis dette ikke er gjort, også hjelpe å kutte opp sålen og kuge igjen etterpå.

   Her på Nesodden er det et firma som hter Neodden mur puss og flis. De har utført dette med fine resultater på flere boliger. Men forhør deg med ulike murerfirmaer i nærheten der dere skal bygge eller kontakt Thomas fra Rad-floor i Oslo.

   Lykke til!

 4. snilsus sier:

  Hei.
  Det er utrolig spennende å følge bloggen deres. Massevis av god inspirasjon, gode bilder og ikke minst; du skriver så godt at det er en fryd å lese. Det er veldig fint å høre at dere har kommet igjennom hele prosessen på tross av ulike stress/kaotiske faktorer. 🙂

  Jeg har bare et par spm ang vindusfarge og gulvvalg. Har prøvd å lese meg igjennom, samt søke, men fant ikke noen steder der du har omtalt disse. Vi ønsker oss nemlig også mørke vinduer, men har blitt anbefalt å ikke velge helt svarte rammer.NCS S9000-N/RAL 9005.
  Vet du hvilken fargekode som er på deres vinduer? Vi vurderer NCS S-8000-N (RLA 7016) eller en nyanse mørkere – S 8500-N RAL- farge som er litt mørkere som RAL 7021 /RAL-9017.
  Vi vil nemlig at de skal være mørke nok, og er redd for at 8000 (7021) blir for lys grå.

  Gulv: Vi har vurdert Dinesen heltregulv. Prisene er høye pr kvm, men det verste er at frakten til Tromsø (hvor vi bor) blir ca 30.000. Vi har også vært innom alternativer fra Skovin, men her var prisen pr kv rundt 1400 kr og opp til 2500 kr, slik at det blir rundt 200.000 ++ i pristilbudet vi har mottatt fra dem, selv om frakten bare er 7000. Dermed blir de omtrent like dyre.

  Jeg har sjekket leverandøren du har brukt på deres gulv i ask – det er utrolig fint, og vi har ikke funnet noen andre som leverer heltregulv(?) i denne tresorten. Det virket heller ikke overpriset, så hvis det er ordentlig heltregulv er det jo helt faktastisk.
  Er det lett å bestille fra Latvia? Kommer frakt i tillegg? (hvor mye sånn ca) Er dere fornøyd med kvaliteten eller blir det lett hakk i det?
  Vi har ikke lyst på parkett, men ordentlig heltregulv, og prøver å orientere oss om hvilke alternativer til Dinesen som finnes.

  Håper du har mulighet til å svare, men har forståelse for at det er hektisk om dagen 🙂

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Sonja og tusen takk for hyggelig tilbakemeldinger! Hyggelig å høre.

   Vi har vindusfarge: «RAL 9005» -de oppleves som helt sorte og synes ikke det er for mørkt. Vi vurderte faktisk mørk grå i tonene dere også vurerer men er veldig glad for at vi droppet det fordi ingen gråfarger er fullstendig uten fargestikk selv om de kalles nøytrale så da blir det med en gang vanskeligere å kombinere med andre interiørfarger. Synes dessuten det er tøft med den rene sorte i kontrast til de hvite veggene så ja, det valget er jeg fornøyd med!

   Ang gulv så er jeg veldig soft dinesen gulv, det er absolutt det vakreste gulvet! Men som du sier, det er fryktelig dyrt… Men vi er veldig fornøyd med askegulvet fra Amberwood. Det er nok noe mer rustikt over det da det blir mye mer skjøter enn på Dinesengulvene som er så brede og lange. Men i et nytt hus der alt annet er så strøkent synes jeg faktisk det blir veldig fint med noe som er litt røft på en måte. Det blir over hode ikke lett hakk i det og det er et veldig vakkert, varmt spill i trestrukturen. Og ifølge min venninne som er interørarkitetk så er kvaliteten fra Amberwood veldig bra. De har også prima kvalitet på eik om du ønsker det.

   Frakten kom på en 6-7000 tror jeg, men det var fordi vi trengte ekspresslevering. Mulig du kan få det rimeligere om du bergner mer tid. I tillegg kommer moms på imort på varer og tjenester inn til Norge på 25%.

   Lykke til!

   • Joanna sier:

    Hei
    Flott hus dere har fott,gratulerer!Hva slags vinduer har dere kjøpt?Er det alumminiums vinduer? Hvilken produsent?
    Hilsen Joanna

 5. Jan Helge Løkkebø sier:

  Heisann!

  Kjempe flott hus!

  Hvordan er ask gulvet deres ? Var det dere som fikk lagt gulvet ?
  Dere har Riga floor og amber wood som leverandør av gulv, er dette de samme ?

  Mvh

  Jan Helge

 6. Tone midtsund sier:

  Hei, fint hus!
  Skulle gjerne hatt navnet på snekkerne / tømrermesteren dere brukte. Skal prisforespørre 2-3 nå, da vi har kjøpt et gammelt hus som skal oppgraderes og tegne tilbygg + garasje

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Tone! Er huset dere skal oppgradere i Nesoddenområdet? De snekkerne som tok over prosjektet vårt etter de Latviske håndtverkerne forsvant er veldig fine folk og kan anbefale dem på det varmeste! Usikker på om de tar på seg arbeider langt borte herfra, men hør med dem! Tømmermesteren heter Kjetil Melby og bor i Drammen. Lykke til!

 7. Tone midtsund sier:

  Hei!
  Jeg så nå hvilke leverandører du har brukt, så da trenger du ikke svare 😄
  Når det gjelder de du ikke anbefaler, er
  det lov å spørre hvordan du fant frem til
  dem i første omgang? Hadde du fått de anbefalt eller fant du de ved å lete på nettet?

  • lihi77 sier:

   Å, det er egentlig ganske komplisert… Jeg kom i kontakt med dem via en venninne da jeg var på jakt etter et gulv. De hadde et nydelig heltregulv som jeg spurte hvor de hadde kjøpt og kom i kontakt med det firmaet som hadde levert og lagt dette for dem også. De ville veldig gjerne gi oss et tilbud på hele prosjektet (snekkerdelen) og kom med et bra tilbud. De var i familie med venninnen min og jeg følte meg derfor trygg på at de ville ta hånd om oss på en god måte, men den gang ei.

   Det var egentlig veldig dumt og slepphendt av oss som allerede var godt i gang med forhandlinger med et annet og veldig anerkjent firma som vi da droppet til fordel for disse amatørene…. Vi stolte for mye på den bekjenskapsdelen uten å undersøke godt nok med referanser og firmahistorikk. Men selve produksjonen i Latvia har vi ingenting å utsette på. Men det er vel ikke noe aktuelt for dere?

 8. Hei hei
  Først .Utrolig flott hus:)Tøft å bygge,noe jeg hvet alt om.Nylig flyttet inn i heltre element hus som Montasje as har satt opp Produsert i Tyskland.
  Det speile dere har valgt over vaken på badet.Hvordan har dere hengt det opp?Er det på ramme ?
  Vi ternger speil til vårt bad:)
  Hilsen Britt:)

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Britt og takk for kommentar! Spennende med heltre hus, har noen venner som har bygget det her på Nesodden også fra Tyskland. Ang speil på badet så kjøpte vi det via en glassspesialist som laget speilet med polerte kanter på mål og festet det med spesiallim som ble smurt bakpå speilet. Aner ikke hvilken da vi betalte en pris for hele jobben. Lykke til 🙂

 9. Mona sier:

  Hei!
  Fantastisk fin blogg, og huset er likeså!!! Vi har kjøpt tomt, og er i startgropa me planlegging. Stas å finne slik inspirasjon som dere legger ut!

  Et lite spørsmål fra meg;
  Ser dere har valgt nøytrale farger, med det mener jeg klassisk hvit og mange grå uten tilslag av gult, og det er sannelig fint! Vi tenker også listefritt rundt vindu og overgang vegg/tak. I utgangspunktet hadde vi tenkt å bestille standard farge på dører og lister rundt, dvs farge bomull som har gult i seg. Men dessverre harmonerer det dårlig med klassisk hvit.

  Vært fint å få høre hvordan dere løste dette.

  Hilsen Mona

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Mona og tusen takk for kommentar og godt spørsmål. Standardfarger på lister osv er av en eller annen grunn satt til gulhvit, noe som etter min mening forsterker den skitne og gulnede følelsen det blir på vegger, tak og lister i alle hus, noe som etter min meing er helt uforståelig og ganske irriterende. Det er derfor veldig bra å være oppmerksom på dette tidlig i byggeprosessen å få bestilt en nøytral farge også her. Jeg fikk anbefalt å gå for en hvit fargekode med ørlite granne sort i (S 0500-N) fordi alle farger blir mer gul med tiden og spesielt hvitt så det kan være et lurt grep på å motvirke denne prosessen.

   De fleste dør- og vindusprodusenter kan produsere dette i denne fargen.

   Vår utbygger klarte selvsagt å rote til dette slik at vi fikk alle innerdørene og lister levert i klassisk hvit. Holdt på å klikke da jeg så leveransen, men da var det allerede så mye annet som var gått galt at jeg ikke orket å lage noen sak av det. Dessuten gikk jo de konkurs like etterpå så det var nok uansett ikke mye jeg kunne gjort med det. Med tid og stunder blir man vandt til det meste, men jeg malte alle lister om igjen med hvit maling fordi det er disse som på en måte blir mest synlige mot veggen ettersom dørene ofte står åpen likevel i huset. Det ble uansett fint å få dekket spikerhullene på listene =)

   Men det aller peneste er å få utbygger til å lage listefritt rundt dørene også, hvis dere får det inn i kontrakten!

   Lykke til!!

 10. Anna sier:

  Hei,først av alt så er jeg imponert over at du i din travle hverdag tar deg tid til å besvare alle henvendelser. Jeg har fått mye inspirasjon fra siden deres!

  Har spm ang trapp,som jeg håper du har tid til å svare på. Du har tidligere gitt navn osv på trappemakeren. Jeg har nå vært i kontakt med han og han virker positiv. Et par praktiske spm:

  Hvordan var prosessen- tegnet dere trappen sammen,kom han med forslag etter at du sendte målene?
  Tok han mål på byggeplass før han produserte?
  Tar han seg av fortelling osv- og fortoller dere prisen på trappen,hva med prisen på montering? Timepris,eller fikk dere fastpris på alt?
  Betalte dere hotell for dem i tidsrommet de jobbet med montering?
  Betalte dere alt etterskuddsvis?
  Fikk dere inntrykk av hvordan materialene så ut i forkant?
  Hvordan var kommunikasjonen underveis?
  Du nevnte at han laget en del plassbygde møbler- produserte han dem i Latvia basert på deres tegninger?

  Mange spm her- om du har tid å svare så gjør det gjerne i stikkordsform. Du kan gjerne sende meg pm.

  Lykke til med uteområdet:)

  Mvh Anna

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Anna og tusen takk for amnge gode spørsmål!

   Ang trappeprosessen så tegnet vi trappen slik vi ønsket den med skap under osv som en skisse til han og sendte dette sammen med målene for området. I tillegg sendte vi masse bilder vi fant på nettet av liknende trapper vi ønsket å bruke ulike elementer fra. På disse bildene tegnet vi med rød tusj og merkerte viktige detaljer som vi ønsket eller ikke ønsket. På dette grunnlaget laget han ulike forslag med forskjellig høyde på oppsteg og innsteg. Det var også litt korrenspondanse fram og tilbake om ulike detaljer som rekkverk og skapløsninger. Jeg måtte definere hvilke materialer og hvordan vi øsnket selve finishen. Det var feks veldig viktig for oss at trappen ikke hadde «trappenese» som stakk utenfor opptrinnet, men at opp og inntrinnet ble sydd sammen uten synlige overganger.

   Han på byggeplass i november i forbindelse med et annet prosjekt han holdt på med i norge da og tok mål før han begynte. Tror det kan være lurt, eventulet ville jeg fått en snekker til å hjelpe dere med å ta riktige mål.

   Vi fikk ikke inntrykk av hvordan materialene så ut i forkant, men han sendte en del bilder underveis. Det var betryggende =)

   Det var litt rot ang fortollingen, han oppga dette til tollvesenet og vi fikk en regning fra dem som vi måtte betale på forhånd ut i fra hans oppgitte pris. Denne betalte vi men så hadde han kjørt og fortollet det hos en annen fortoller slik at de sendte en regning på ekstraekspedisjon…. Forstod det ikke helt, men det var visst noe han hade gjort feil så jeg slapp å betale -for denne gang. Så undersøk gjerne med tollen her på grensen hvordan det skal riktig gjøres slik at du slipper å krangle etterpå.

   Vi fikk en fastpris på alt arbeidet, inkl transport og montering av majenski. Forhold oss bare til denne. Ut av dette betalte han en assistent som hjalp han under monteringsarbeidet. Vi ryddet ut av barnerommene og TV-stuen og lot dem bo her mens de arbeidet. Det beste er kanskje å selv rømme huset hvis dere har muligheten fordi det er ikke så lett å bo midt i en slik prosess -i hvertfall ikke med barn. De arbeider gjerne 12-timer dager og det er fullt av verktøy og rot overalt så med huset fullt av barn er det ikke særlig enkelt selv om vi klarte det ved å spise middag hos venner og at vi var på jobb/skole/bhg hele formiddagen.

   Ang de plassbygde garderobemøblene så tok jeg selv mål og tegnet disse slik at han laget også i Latvia og fikk alt dette transportert med trappen. Det fungerte utmerket og vi er kjempefornøyd med resultatet!

   Lykke til!!

   • Anna sier:

    Tusen tusen takk for meget utfyllende svar!!!igjen:raust av deg å bruke tid på det. Gleder meg til å komme i gang med samarbeidet med han,takk for tips!

 11. Frode sier:

  Hei,
  Jeg finner ingen kontaktinformasjon til Normunds Majenieks via nettet. Har du mail/nettside jeg kan nå ham på?

  Påforhånd takk!

 12. Christian sier:

  Hei
  Igang med prosjekt utbygg og blitt kontaktet av et firma som heter elementhus sia. Kontaktpersonenheter Raitis! er det samme firma som dere brukte, og ikke er fornøyde med?

  • lihi77 sier:

   Hei! Det høres ut som det kan være han samme. Han heter Raitis Macans er ganske god i engelsk. Godt mulig de har startet opp nytt firma med et noe annet navn… Styr unna i så fall!!

   • Christian sier:

    Ok.
    Hatt kontakt med en som heter Evija. Hun skulle sende Raitis som visstnok skulle være god i engelsk men dårlig på norsk… Takk for heads up!:)
    Kan jeg spørre hva som gikk galt?

   • lihi77 sier:

    Her må du nesten bare lese litt på bloggen min, har skrevet masse om dette…..

 13. Lars Ove Skarseth sier:

  Hei Hilde!

  Jeg holder selv på med renovering av et stort bad i kjelleren og har lenge tenkt å kombinere våtromsmaling på de store flatene utenom våtsoner, og flis i dusj og ved badekar.

  Jeg lurer veldig på hva dere har gjort for å få så slett og matt overflate på veggene.

  Ser at det står noe om at dere hadde planlagt i tidlig fase å bruke baderomsplater og male de. Jeg lurer veldig på hva dere gjorde her til slutt?
  Jeg ønsker å oppnå en matt og slett overflate (a´la Lady Pure Color), men har lest at våtromsmaling kun finnes i glans 10 men jeg ønsker helt matt.

  Sitter å lurer på om det går an å legge slette baderomsplater og male disse med Lady Pure Color matt siden baderomsplaten allerede er godkjent som membran.
  Alternativet er våtromsløsningen til f.eks Jotun og lady men det er med primer, duk etc som ikke gir en helt slett overflate? Dette gir mer mer våtromslooken fra 80 tallet med ruglete våtromsduk og blank maling. Ikke heeelt det jeg er ute etter.

  • lihi77 sier:

   Hei igjen og takk for kommentar!

   Vi var brukt weber våtromspkater i dusj/badesonene hvor vi har også smurt membran utenpå/i skjøtene før det ble flislagt. I områdene utenfor våtsonene har vi brukt vårromsgips (den er blå/turkis utenpå) og sparklet med våtromssparkel før vi har malt med våtromsmåling, fra jotun. Denne har en helt annen elastikk enn vanlig veggmaling og er ganske blank. Husker ikke helt blankhetsgraden, men tipper den er godt over 10, sikkert nærmere 20. Det er enormt viktig å velge en maling som er egnet for baderom, hvis ikke vil du få svart muggsopp etter et par år. Matt maling duger desverre ikke på bad, men fordelen med blankere maling er at den lett kan vaskes på og der blir ikke så lett riper/merker.

   Lykke til!

 14. nina eik sier:

  hei! Jeg må spørre hvor sittebenken din er fra? har dere laget den selv?? har letet så lenge etter lignende, hadde vært supert med tips! 🙂

 15. kristine skådel sier:

  Hei 🙂 Har et par spørsmål ang. trappa, som jeg håper du kan svare meg på. Vi har en lokal møbelsnekker som skal lage trappa vår. Lurer på hvilke material som er brukt på vangene og skapene? Er vangen som glasser er nedi kledd inn med noe, og evt. hva?
  Hvor mange cm er bredden på skapa?
  Hvordan er glasset fester ned i vangen?
  Har enstavs hvitvasket eik parket, tror du det vill passe til det som dere har brukt i trappa? eller ville du brukt noe annet? Tenkte å ha samme grå farge som dere har på veggen, men eg bare et lite vindu i gangen. tror du den vil bli for mørk da?
  Er utrolig takknemlig for svar.
  Veldig inspirerende blogg du har.
  Mvh Kristine Skådel

  • lihi77 sier:

   Hei igjenKristine og takk for spørsmål, jeg skal svare så godt jeg kan =)

   Va har brukt gjennomfarget hvit MDF på vangen og skapene under. Glasset er festet nedi et spor i vangen, pluss at det er en ekstra «pyntelist» som skjuler fet innfelte feltet glasset er festet nedi.

   Det går sikekrt greit å bruke enstavs parkett, men jeg ville personlig ikke gått for det. Heltre kan slipes ned i det uendelige og vil ikke knirke når du går. Våre trappetriunn er hele 5 cm tykk heltre aks. Det blir både en ganske annen utseende enn parkett og mer solid. Men det kommer selvsagt også an på budsjettet deres. Heltre av denne tykkelsen er nok dobbelt så kostbart…

   Skapene under må dere bare nesten regne dere frem til hvor mye plass dere har disponibelt under trappen. Det kommer jo an på hvo lang og bratt trapp dere skal bygge så det går nok ikke an å overføre slik direkte fra prosjekt til prosjekt. Jeg brukte en god til tid på å tegne og regne ut hvordan trappen skulle lages, og ikke minst på å undersøke ulike materialer. Har du en møbelsnekker som skal lage dette, bør han klare hjelpe deg med å tegne/regne dette ut for deg slik at det passer boligen din.

   Lykke til =)

 16. Maria Prytz Lerberg sier:

  Hei!
  Vi bygger på rekkehuset vårt og får blant annet en større gang. Jeg liker veldig godt garderobe-løsningen dere har i gangen deres, og lurer på hvor den stanga/hylla dere til å henge kleshengere på kommer fra? Kunne godt tenke meg noe lignende i egen gang. Liker også godt de skuffene under – er de fra møbelsnekker?

  • lihi77 sier:

   Hei! Den hyllen har vi kjøpt på IKEA -tror kanskje egentlig det er baderomshyller =) Skuffeseksjonen under har jeg tegnet og fått en møbelsnekker til å bygge, men du kan sette sammen mange kjøkkenmoduler til noe tilsvarende. Lykke til!

 17. Stein Kjølstad sier:

  Hei,

  Jeg ser tidligere at dere har svart på et spørsmål om pris på boligen. Jeg lurer på om beløpet på 7 millioner inkluderer boligtomt?

  • lihi77 sier:

   Hei Stein og takk for sprøsmål!

   Prisen er da inkl tomt, søknader og opparbeidelse av hage/støttemurer – og garasje på 30 kvm. Tomten kostet like under 2 mill før opparbeidelse (sprengign og graving).

 18. Anne Lise sier:

  Hei😊

  Jeg havnet innom bloggen din i forbindelse med at vi står mellom å renovere vår trapp eller bytte denne ut i en ny. Synes den du har fått laget av et latvisk firma var utrolig fin. Kan jeg spørre hva prisen på trappen ble totalt inkl glasset som er på siden?

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Anne Lise. Vi bestilte trapp sammen med en god del flere møbler, men sjekket nå pristilbudet fra møbelsnekkeren vi fikk før disse møblene var lagt til, og det var 4900 LTV med transport og montering. Husker ikke hva det er i NOK, men det finner du på priskalkulatoren på nettet.

 19. Henrik sier:

  Hei,

  Hvem laget glassløsningen til trappen på vei ned mot enteen? Fikk du dette laget/priset separat eller var det endel av trappen?

  Hvordan har dere fått til innfestingen av glasset i trappen slik at det ser helt skjult ut uten synlige fester som holder det på plass? Vi har i dag en eksisterende trapp hvor vi har planlagt å legge en helt lik glassløsning.

  Takker for tips! 🙂

  • lihi77 sier:

   Jeg tegnet trappeløsnningen med glass på siden med skjulte vanger og fikk dette priset som en del av hele leveransen. Langs vangen på siden av trappen er det frest ned et spor hvor glasset er festet i nede. Denne er deretter kledd med en list som skjuler festet både oppe og nede. Hvis du går inn på artikkelen jeg skrev som heter «trapp på plass» ser du flere bilder fra prosessen når trappen settes på plass.

 20. sier:

  Hei! Du skriver trappen fra møbelsnekkeren kostet 4900 LTV (som jeg regnet til ca. 60 000). Hva var inkludert i denne prisen (var også glass, skap, opphold/reise for dem inkludert)?

 21. Sigrid sier:

  Hei. Så fint huset deres er !! Hvilke betongfliser har dere ? Du skriver at de er fra Canvas. Navn på flisen ? Farge ? Takknemlig for svar.

 22. Ingrid sier:

  Hei
  Har du mulighet til å gi meg glassmålene på kjøkkenvinduet deres? På både fast-vinduet og åpne/lukke? Og hvor høyt over benkeplata er vinduet/vindusposten?
  Supert om du kan svare.

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Ingrid!

   Hvis du går inn på blogginnlegget som heter «sett farge på tilværelsen» har jeg postet målsatte tegninger av huset der alle vindusmålene er skrevet inn. Også høyde over gulv =)

 23. O2 sier:

  Fantastisk fint hus og fantastisk inspirerende blogg! Takk!

 24. Jon sier:

  Hei! Jeg tenkte meg ikke om og kom til skade for å legge ut to bilder fra bloggen din på «Byggebolig», ett av overbygget på terassen din og ett av trappen( det med din datter på). Jeg prøvde å fjerne de igjen, men lykkes ikke, har nå sendt melding til administrator og bedt om hjelp. Beklager at det skjedde. God påske!

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Jon og takk for at du er ærlig omkring like ting. Hvis du kreditere meg/bloggen min er det i orden, men fint om du spør på forhånd neste gang. God påske til deg også 😀

 25. Jon sier:

  Takk! Krediten var der allerede, skulle bare mangle 🙂 Neste gang spør jeg først ja!

 26. Svenn sier:

  Hei – flott blogg og hus! Kan du anbefale eccogravel mattene fra Veslemona? Lurer på å bruke til flat oppkjørsel 200m2 – blir altså bilkljøring oppå…

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Svenn!

   Ja, jeg anbefaler både matter og stein fra Veslemona. Har fungert kjempebra hos oss til nettop det formålet, i tillegg har vi en svak helling og mattene har hold på plass grusen veldig bra. Husk å hilse fra meg og si du fant dem via bloggen min også da 😉

 27. Kristine sier:

  Hei, vi har kontakt med Normunds vedrørende trapp til huset vi skal bygge 🙂 Hvilke tresort er selve trappen i? Har du evt noen tips eller noe du har oppdaget i ettertid som er verdt å merke seg? Synes trappen deres var utrolig fin så nå tegner han til oss.

  • lihi77 sier:

   Hei igjen og beklager sent svar, men mye å gjøre om dagen. Trappen vår er av heltre ask (står nok beskrevet i blogginlegget også). Ellers er vi bare kjempefornøyd med både trapp og samarbeidet med Normunds!

 28. Åse Lill østli sier:

  Hei! Jeg har fulgt bloggen din en stund og synes dere har gjort mange gode valg. Resultatet ser veldig bra ut! Vi er i gang med et stort husprosjekt selv og er på jakt etter betongfliser i entreen. Har sett at dere valgte fliser fra canvas og jeg lurer på om dere har vært fornøyd med de?har de en glatt og jevn overflate? Vil passe på at de er gode å gå på barbeint;) Fint hvis du har navn samt farge på flisene som dere kjøpte. Bestilte dere direkte fra canvas? Mange spm her så takknemlig for svar😊mvh Åse-Lill

  • lihi77 sier:

   Hei igjen og takk for spørsmål! Vi kjøpte flisene direkte fra canvas og er veldig fornøyde med dem. De er glatt og fine på overflaten. Ang farge er ikke det noe de kan garantere for ettersom alle betongstøp vil variere noe i fargen. Men de kan skille på lyse og mørke. Vi valgte de lyseste de hadde mener jeg.

 29. Anna sier:

  Hei,

  Jeg la inn et spm på insta her om dagen, følger deg der og;) Tenkte det var greiere å svare her. Ang amber woods:

  – Limte dere gulvet sammen?
  – Husker du dimensjonen deres, 15cm? Jeg vurderer å kombinere litt ulike bredder.
  – Har dere vannboren varme eller varmekabler under?
  – Ba dere leverandør om å behandle gulvet (oljes med hvit olje eller behandlet med hardvoks)
  – Husker du om dere matte betale upfront?

  Synes det er raust av deg at du deler så mye og at du gidder å svare oss alle på spørsmål. Jeg har lest gjennom hele bloggen flere ganger og finner ikke svar på mine spm over andre steder, så håper du har anledning til å svare;)

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Anna og takk for mange spørsmål. Skal forsøke å besvare så godt jeg kan. Gulvet ble både limt og skrudd sammen. Bordene er 15,5 cm brede, men det er en liten skjøt på siden som skal gli inn i et innforstått spor på planken ved sidenav. Vi valgte å kun ha varmekabler nede i 1. Etg så i stuen/kjøkkenet har vi ingen gulvvarme. Gulvet ble levert ubehandlet og ble oljet med hvitolje etter det var lagt. Tror hardvoks er bra å bruke, men det fikk vi ikke arbeiderne til å legge. Det er mulig dere må få leid inn noen spesialister til å gjøre den jobben. Alt av materialer måtte vi betale på forhånd, det er vanlig praksis i Latvia. Lykke til!

 30. Kirsti Haram sier:

  Hei! 🙂
  Synest du har ein utruleg inspirerande blogg, og eg er heilt imponert over alle dei flotte løysingane du har kome på! Dette må ha teke enormt med tid! Eg beundrar deg stort! 🙂

  Vi held på å renoverer badet i vår enebolig frå tidleg 70-tal, og eg er veldig inspirert av badet ditt. Eg Likar veldig godt den løysinga du har gjort med å montere ei lyslist i sisternekassa. Eg har kontakta Expo-Nova og dei kan framleis levere denne lista. Eg har veldig lyst å gå for dette. Men kan du seie noko om korleis de monterte den? La de lyslista over flisene?
  Eg har latt elektrikar legge opp eit punkt i veggen over sisterna, men er usikker på korleis vi skal gjere det vidare. Elektrikaren er ikkje nokon estetikar, dessverre..
  Kontakta Expo-Nova også for å høyre, men dei hadde ingen konkrete råd.
  Kan du seie noko om dette?

  Er du elles fornøgd med lyset du får frå lista?

  Håper at du orker å ta deg tid til å svare på denne. På førehand; tusen takk!!

  Mvh Kirsti Haram

 31. Guro sier:

  Hei

  For et lekkert hus, og takk for masse inspirasjon og tips i byggprossessen
  Jeg lurer på hvor brede skyvedørene på kjøkkenet er? Vi lurer på å sette inn 2 x 2 meter, men da blir vi advart mot at dørene kan bli svært tunge å skyve, synes dere de er tunge eller går det fint for unger å åpne de å?

  På forhånd tusen takk for svar.

 32. Berit Dahl sier:

  Hei

  På plantegninger som også viser vindusmål er det oppgitt et mål under en strek, f.eks
  1790 x 790
  __________
  1000

  Understrekingen ble noe rar her, men uansett: hva betyr tallet under streken?
  Takk for masse super informasjon i bloggen!

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Berit! Tallet Under streken viser hvir høyt nederste vinduskant/vinduskarmen er plassert fra gulvet (altså en meter opp fra gulvet i dette tilfellet)

 33. Hei og takk for et flott og ikke minst veldokumentert prosjekt. Etter 3 års kamp mot nabo og myndigheter starter vi snart opp vårt eget prosjekt. Liker godt fargepaletten dere har valgt. Har dere hatt hjelp utenifra eller har dere klart å plukke disse farvene selv? Lurer også på hvilken farve vindusinnrammingen har. Mvh Magne

  • lihi77 sier:

   Hei igjen og tusen takk for hyggelig kommentar! Jeg har satt sammen hele fargepaletten selv, men det krevde en del arbeid. Synes likevel det er veldig spennende å jobbe med farger på interiøret og har veiledet flere venner og bekjente i deres oppussing/byggeprosjekter. Vinduene våre er sorte. Det er lurt mht kombinasjonen med andre farger i interiøret at vinduene er nøytrale. Lykke til og bare si ifra om du trenger noe mer hjelp! Mvh Hilde 😀

 34. hans petter skogstad sier:

  Hei! Vi er i gang med byggeprosjekt nå og valgene står i kø. Et av de er gulv. Vi har i dag hvitoljet eik, og er fornøyde med det. Likevel lurer vi på å skifte til ask. Vi forstår at dere har valgt heltre ask som gulv. Vi lurer på 1) har dere olje eller lakket gulvet? 2) Er dere fornøyd? – fordeler / ulemper, 3) Er det kjøpt i Latvia? 4) Er du fornøyd med leverandør / har du kontaktinfo?

  På forhånd tusen takk og tusen takk for deres meget gode Lerkefunkis sider.

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Hans Petter og beklager sent svar!

   Vi er meget fornøyd med gulvet i heltre, det varmt og lunt og tråkke på. Vi har oljet det da vi synes det gir en mer naturlig feeling, og overflaten blir ikke like hard noe som gjør mye bra for akkustikken i rommet. Ulempene er at det blir litt lettere flekker/merker, men jeg synes ikke det gjør så mye. Resten av huset er såpass «sterilt» når det er nytt. Vi kjøpte det fra Latvia, kontaktinformasjon finner du under «leverandører». Veldig fornøyd med pris og kvalitet! Lykke til!

 35. Eva Martinsen sier:

  Hei! Utrolig flott hus dere har : ) Et lite spørsmål, hvor er den lave enkle bokhyllen dere har i stuen og den mørke oppbevarings-/mediebenken fra? Leter etter noe lignende, men finner ikke helt det jeg er ute etter. Likte disse veldig godt : ) lykke til videre med prosjektet!

  Med vennlig hilsen Eva

  • lihi77 sier:

   Hei igjen! Dette er BESTÅ-skap fra IKEA som jeg har pusset ned og malt i halvblank oljemaling. Bruk rulle så det ikke blir penselmerker!

 36. Magnus sier:

  Hei

  Veldig spennende og flott hus.

  Kan jeg spørre hva høyden er på gulvlister/dørlister?

 37. Lotte sier:

  Hei!
  Familien og jeg skal til å bygge hus, vi har tegnet litt selv i et års tid og har arkitekthjelp til å ferdigstille tegningene. Venter nå på tegninger som skal være ganske ferdige, men ting kan fortsatt justeres. Vi begynner å grave i mars.
  Har du lyst og kapasitet til å ta en titt på tegningene og eventuelt komme med noen innspill med et friskt blikk? Jeg liker så mange av deres løsninger og bruker bloggen flittig som inspirasjon. Er opptatt av løsninger som fungerer i hverdagen med små barn.
  Med vennlig hilsen Lotte

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Lotte!

   Jeg kan gjerne ta et lite blikk på tegningene deres så langt, men kan ikke love å bruke mye tid. I så fall må dere booke en time da jeg har mye på tapetet om dagen. Men altså, en raskt titt kan jeg ta!

   Send i så fall alt av tegninger med beskrivelse av materialer, tomt og solforhold slik at jeg best mulig kan sette meg inn i prosjektet. Spennende!

 38. Ingrid Glad Fredriksen sier:

  Hei! Vi har fulgt bloggen deres fra start og det har vært spennende lesning med flott resultat! Vi trenger hvite mosaikkfliser til badet og liker de som dere har på det lille badet. Står at de er kjøpt på Vitra, men finner ikke dette på nett. Hvilken størrelse er de?
  Takk for utrolig mye nyttig informasjon for oss andre som står midt oppi galskapen rundt bygging av eget hus : )

  Hilsen Ingrid

  • lihi77 sier:

   Hei ingrid! Flisene på det lille badet (hvite, matte mosaikkfliser) er av merket vitra, kjøpt på fagflis 🙂

   Kjekt å høre at dere finner bloggen min inspirerende og at det jeg har skrevet kan være til hjelp gjennom denne krevende, men spennende prosessen!

   Masse lykke til!

 39. Ingrid Glad Fredriksen sier:

  Hei igjen!

  Takk for raskt svar. Har ikke hatt så mye tid å sjekke rundt, men ser at de har tilsvarende fliser på f.eks Bauhaus, som er mye billigere. Har ikke sett de » up close», så vet jo ikke helt hvordan de er til sammenligning. Er det noen spesiell grunn til at dere valgte de fra Fagflis? Er de penere eller har andre kvaliteter vi burde sjekke med Bauhaus sine?

  : ) Hilsen Ingird

 40. Ben Rosland sier:

  Hei Hilde.
  Som en følge av bloggen din og div artikler i blad osv. Så har vi hatt besøk av Normunds for en uke siden;)
  Da vi så trappen din,var det som å se et bilde av tankene som svirret rundt i hodet vårt ang trapp og design!
  Vi kontaktet Normunds tidlig i høst, han hadde kapasitet og lyst til og lage trapp til oss, noe vi er veldig glad for!
  Normunds fortalte og at trappen var din design, hatten av;)

  Hilsen Ben.

  • lihi77 sier:

   Tusen takk for kjempehyggelig kommentar Ben! Dere er i trygge i hendene til Normunds, han er tåflink!!

   Send meg gjerne bilder av løsningen deres når dere er ferdig, veldig kjekt å se 😀

 41. Charlotte skogstad sier:

  Hei Hilde
  Jeg må bare slutte meg til all rosen dere velfortjent har fått! Også for oss er dere til stor inspirasjon i planlegging av nytt hus.
  Vi har vært i kontakt med med «din» trappe snekker og ønsker oss en trappeløsning maken til deres. Vi skal ha en rett trapp uten repo, og vil se ut som bildet på bloggen din og med samme skap. Kan snekkeren ut fra bildet ditt og våre mål lage trappen, eller må han ha ny tegninger? Jeg kan ikke å tegne selv eller påta meg å måle opp til skap, kan man i fall booke deg for hjelp med tegninger?

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Charlotte og beklager så mye for sent svar! Har du kommet noe lengre med Normunds eller kan jeg bistå deg noe mer?

   • Charlotte skogstad sier:

    Vi er fortsatt i planleggings fasen og nærmer oss at skrive kontrakt med byggefirma. Trappen har vi valgt å anskaffe selv etter å ha sett deres trapp og ble forelsket😊 Spørsmålene jeg stilte deg er reelle, da vi jo ikke kan risikere å bestille noe og det ikke passer pga av feil mål. Mål til selve trappen leveres av vårt byggefirma, men derfra og til også å få skapene på plass er jeg usikkerpå. Kan snekkeren selv regne målene ut, når han vet målene for trappen? Muligvis dumt spørsmål, men en trapp koster mange penger og da er det jo bedre å spørre litt dumt når man ikke er så praktisk anlagt som deg😀

 42. Hei! Vi bygger hus og har også listefritt rundt vinduer, og vi har et 4m langt vindu over kjøkkenbenk. Vår maler sa at potter/krukker osv kan smelte fast i malingen hvis de står i vinduskarmen. Har dere merket noe til det? Eller har dere gjort noe tiltak for at det ikke skal skje?

  Dere har et utrolig flott hus, og dere har vært vår inspirasjonskilde nr 1.

  • lihi77 sier:

   Hei igjen og tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Vi har malte vinduskarmer og har opplevd noe av det du viser til. Det har mye å gjøre med hvilken maling du velger, anbefaler deg å kjøpe en god maling for dette formålet, feks Lady supreme finish med litt ekstra glans (halvblank). Da vil du få en sterkere overflate =)

 43. Trond sier:

  Hei. mange fine løsninger og material valg. Skal bygge utemøbler og lurte på kva materiale Dåke har valgt og om dåke er fornøyde ? Og leverandør ?

  Helsing Trond

 44. Birthe Johanne Finstad sier:

  Hei! Veldig fin blogg! Kjekt å sjå 🙂 Me driv sjølve og bygger eit funkistilbygg til eit 50-talshus. Likar veldig godt betongflisene de har brukt, men lurer på ein ting. Korleis er reinhaldet av flisane? Er dei greie å vaska? Mvh Birthe 🙂

  • lihi77 sier:

   Hei igjen Birthe og takk for kommentar! Flisene er glatte og fin og rengjøre ja, men de må kun vaskes med spesialvaskemiddel for betong og naturstein. Ajax el lignende skal ikke brukes 🙂

 45. Marie Østhus sier:

  Hei! Lurte på hvilke varme løsninger dere har i etasjene/rommene? Vi er usikker om vi skal gå for vannbåren varme i stue/kjøkken i 2 etg..
  Vi skal ha grå royal og grå puss på vårt hus, og har nå valgt svarte vinduer etter å ha sett din blogg , tips til fargekode? Svart er visst ikke bare svart har eg forstått!

  • lihi77 sier:

   Vi droppet vannbåren varme og har kun varmekabler i underetasjen. Kunne egentlig fint å droppet det under trapp, i teknisk bod og på soverommet vårt da vi aldri har hatt bruk for det der. Tek-10 hus er veldig godt isolerte, så med mindre man bor i Kirkenes er det ikke nødvendig – etter min mening. Jeg har et eget blogginnlegg om dette emne: «vannbåren varme eller varmekabler» mener jeg det heter. Les gjerne det, her har jeg bla lagt inn ulike pristilbud.

 46. Gry sier:

  Hei! Kjempefint hus og fantastisk trapp i entreen! Lurte på mål på inntrinn og opptrinn er på trappen? Takker for svar 🙂

 47. Hanne sier:

  Hei! Gratulerer med spennende hus med mange smarte løsninger! Også jeg har spm. ang. trapp i entre; lurte på lengde; bredde og høyde på trappa samt bredde og lengde på selve trapperommet? Hilsen Hanne 🙂

 48. Hanne Marit sier:

  Hei!
  Hvilken type/ dimensjon har dere på kledningen deres?
  veldig fin! =)

 49. Kristin sier:

  Hei! Ser bloggen er noen år gammel – men fantastisk flott hus! vi bygger hus, og sliter med å velge innvendig karmfarge. Tenker mørk grå – og lurte i denne sammenheng på hvilken fargekode dere har på deres innvendige vinduer?

 50. Therese Madsen sier:

  Hei, først av alt, så utrolig flott hus dere gar. Søkte litt rundt på trapper og kom over deres trapp, som var utrolig fin og ga masse informasjon til vårt husprosjekt.
  Ser deg meste er spurt om angående trappen, det jeg lurer litt på som jeg ikke ser svar på er ca pris dere måtte gi for trappen. Send meg gjerne svar på min e-mail therese_madsen@hotmail.no

  Hilsen
  Therese Madsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: